Trabzonspor’un kuruluşunun 45. Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak kulübe emeği geçen merhum yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam ve futbolcular ile taraftarlar anısına yaptırılan Trabzonspor anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından Trabzon Valiliği önünüde ki Atatürk Anıtına çelenk koyulurken her iki törende yaklaşık 23 kişinin bulunması ise büyük hayal kırıklığına neden oldu.
Törenler Trabzonspor’un resmi internet sitesi aracılığı ile gazete ve internet sitelerinden günler öncesinden duyurulurken törene Trabzonspor yöneticileri haricinde kimsenin katılmaması ise dikkat çekti.

EYLEME GELDİĞİNDE ÇİFT HANELİ RAKAMLARA ULAŞAMIYORUZ
Asbaşkan Şakar ve Divan Başkanı Özbak’ın Yüzünyıl Parkın’da ki anıta çelenk koymasının ardından Trabzonspor Eski Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan, bir konuşma yaptı.

Algan, 2 Ağustos 1967’de kurulan Trabzonspor’un 45. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, ‘’Başlangıçta büyük bir kalabalık ve büyük bir arzu ile kurulan Trabzonspor’un o günkü ordusuna zaman içerisinde bir sürü daha üyemiz iştirak etmiş ve sayımız 20 binlerin üzerine çıkmıştır. Ancak konuya girmeden bir sitemimi buradan duyurmak istiyorum. Konuşmaya sıra geldiğinde 20 binlerle konuşuyoruz, büyüklükten konuşuyoruz ama eylemlere sıra geldiğinde çift rakamlı sayıları yukarı geçemiyoruz. Bu Trabzonspor’a yakışmıyor’’ dedi. Algan’ın konuşmasının ardından tören sona erdi.

TRABZONSPOR ANADOLUNUN SESİ
Bordo-mavililer, saat 11.00 da Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene geçtiler. Burada Asbaşkan Şakar ve Divan Başkanı Özbak’ın Atatürk anıtına anıta çelenk koymasının ardından yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Asbaşkan Nevzat Şaka bir konuşma yaptı

Şakar Trabzonspor Kulübünün köklü bir futbol geleneği üzerine inşa edildiğini vurgulayarak,”Trabzonspor bu gün kentimizin ve dünyanın her köşesindeki Trabzonlular en büyük gurur kaynağıdır. Trabzonspor elbette sadece Trabzonluların takımı değildir.Bu gün ülkemizin bir çok yöresinde Trabzonlu olmasa da Bordo –Mavi renklere gönül vermiş milyonlarca taraftarımız yaşamaktadır.Hepinizin bildiği gibi 2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan ve kuruluşundan kısa bir süre sonra elde ettiği emsalsiz başarılarla Türk Futbolunun büyükleri arasına adını yazdıran kulübümüzün bu günlere gelmesinde şu an aramızda yer alan değerli şahsiyetlerle birlikte bir çok sayıda kişinin emeği bulunmaktadır.Kuruluşu yıl dönümde bu değerli emektarlara teşekkürleşemezi sunuyor aramızdan ayrılanları rahmetle anıyoruz.Türk futboluna getirdiği farklı kimlikle Anadolu’nun sesi olan Büyük Trabzonsporsumuzun ilelebet bu başarı bayrağını zirvede dalgalandırmaya devam edecektir. Bu vesile ile tüm camiamızın

kuruluş yıl dönümünü kutluyor yeni sezonun hayırla olmasını diliyorum” dedi.

Trabzonspor taraftarlarının akşam iftardan sonra Beşirli sahilinde meşaleli bir etkinlik hazırlığında oldukları ifade edildi.


Editör: TE Bilişim