‘ Başkanın Dönmesini Bekliyorum’
Çaykur Rizespor’da başarılı bir sezon geçiren Hikmet Karaman Taka’ ye özel açıklamalar yaptı. Karaman, transfer için başkanın yurt dışından dönmesini beklediklerini belirterek ‘ İyi bir kadro düşünüyoruz. 10 futbolcu almayı planladık. Kadroda herkesin bir alternatifi olursa işi yaparsın, alternatifsiz oyuncum olmayacak’ dedi.

‘ Geçen Yıl Rakiplerimize Verdiler’

Hikmet Karaman, Trabzonspor’dan özellikle bu sezon oyuncu talibinde bulunacağını ifade ederek “ Geçen yıl bütün oyuncuları rakiplerimize verdiler. Şimdi istediğim oyuncuları bize vermezlerse acayip küserim. Ne olacak Trabzonspor 2 olalım, kardeş kardeş oynayalım. Güç bir birliği yapalım.” İfadelerini kullandı.
 
‘ Şimdilik 3 Oyuncuyu İstiyorum’

Karaman, ilk planda Mustafa Yumlu, İshak Doğan ve Musa Nizam’ı kadrosunda görmek istediğine dikkat çekerek ‘ Bunlar önceliğim olacak. Başka isimlerde var. Giray Kaçar sözleşmesi biten 7 oyuncumdan biriydi. Hayırlısı olsun. Giden her oyuncunun yeri dolar.” diye konuştu.

‘ Babel’i 19 Yaşından Beri Tanırım’

Hikmet Karaman yabancı transferlerin çok daha önemli olacağını da savunarak “ Babel’i 19 yaşından beri tanırım. Ben isterim ancak o önce büyük kulüpleri tercih eder. Büyük kulüpler talip olmazsa Babel’i isterim’ dedi. Karaman bu sezon 14 yabancı hakkına da değinerek ‘ Bu önemli bir faktör, yerliler fiyat konusunda sorun olursa gider yabancı alırım’

‘ Alınması Gereken Dersler Var’

Karaman, Türkiye’de hem transfer hem de dolaylı yollardan spor yöneticilerinin işlerini iyi yapamadıklarını belirterek, “Boğalardan anlıyor olmak arenada olmaya benzemez. Biz bu arenanın içerisindeyiz. Birileri ’ben boğalardan anlıyorum’ diyor ama öyle değil. Birtakım alınması gereken dersleri alacağız. Almanya’da yapılan futbolla ilgili çalışmalarda, bütün takımların sezonluk değerlendirmesini çıkarabiliyorsun. Türkiye’de haftalık değerlendirmeleri zor çıkarıyorsun” dedi.

Kaynak: Taka