Spor Toto Süper Lig'in 3. hafta Spor Toto Süper Lig'in 3. hafta mücadelesinde Trabzonspor, evinde Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bordo-mavili taraftarların cezası nedeniyle olmadığı mücadeleyi Osmanlıspor 2-0'lık skorla kazandı.

Mustafa Reşit Akçay'ın ekibine galibiyeti getiren goller, 34. dakikada Badou Ndiaye ve 88. dakikada Raul Rusescu'dan geldi.

Bu skorun ardından Osmanlı ilk galibiyetini alarak 5 puana yükselirken; geçtiğimiz hafta Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor ise 3 puanda kaldı.

Süper Lig'in 4. haftasında Osmanlıspor evinde Adanaspor'u konuk edecekken, Trabzonspor ise deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.

ZEKİ YAVRU KULÜBEDE, MUSTAFA 11'DE

Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'u konuk eden Trabzonspor'da, Mustafa Yumlu ile Güney Koreli Hyun Sun Juk, ilk 11'de görev yaptı.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Ersun Yanal, ligin 2. haftasında 1-0 yenildikleri Gaziantepspor maçının ilk 11'ine göre 2 oyuncu değişikliğine gitti.

Yanal, forvette iki maçta görevlendirdiği Muhammet Demir'i yedek kulübesinde oturturken Güney Koreli yeni transfer Hyun Jun Suk'a ilk kez 11'de forma şansı verdi.

Yanal, savunmanın sağında Zeki Yavru'yu yedek soyundururken yerine Mustafa Yumlu'yu tercih etti. Mustafa Yumlu, bu sezon ilk kez bordo-mavili formayı giydi.

BERO VE IBANEZ KULÜBEDE BAŞLADI

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, ilk iki maçta ilk 11'de görevlendirmediği yeni transferlerden Arjantinli Ibanez ile Slovak oyuncu Matus Bero'yu yine yedek tuttu.

Yanal, yeni transferlerden Ramil Sheidaev, Senegalli futbolcu Dame N'Doye ile Akakpo'yu 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

TRABZONSPOR TARAFTARI YOK

Geçen sezonun 30'uncu haftasında yapılan Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle 4 maçlık seyircisiz oynama ve 1 maç tribün cezası alan Trabzonspor, Osmanlıspor karşısında da taraftar desteğinden yararlanamadı.

Osmanlıspor karşısında seyircisiz oynama cezasını tamamlayacak Karadeniz ekibinin Atiker Konyaspor ile oynayacağı maçta ise Fenerbahçe karşılaşmasında tribünde yer almayan taraftarlar bulunabilecek.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın misafir takım tribününde yer alan yaklaşık 300 kişilik Osmanlıspor taraftarı, Trabzon deplasmanında takımlarını destekledi.

OSMANLI'DA NDIAYE'DEN GÜZEL GOL

Mücadelenin ilk yarısında Trabzonspor rakip yarı alanda çoğalmakta problem yaşarken; Osmanlıspor ise hızlı hücumlarla ve bol paslarla bordo-mavililerin defansını aşmaya çalıştı. Ankara ekibinin aradığı gol, 34. dakikada geldi.

Orta sahada Okay Yokuşlu'dan topu çalan Badou Ndiaye süratle ilerledikten sonra Uğur Demirok'tan sıyrılıp ceza yayı üzerinden sağ ayağıyla yerden vuruşunu yaptı ve kaleci Onur Kıvrak'ın uzanamayacağı köşeden topu filelerle buluşturdu.

2. DEVREYE DE OSMANLI HAREKETLİ BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısına da geride olan Osmanlıspor hareketli başladı.

Trabzonspor'da Okay ve Yusuf'un yerine dahil olan Muhammet ve Aytaç, oyunu değiştirmeyi başaramazken, Osmanlıspor'un ataklarında kaleci Onur başarılı oldu.

SUK DOKUNAMADI, TRABZON YIKILDI

Trabzonspor 65. dakikada gole yaklaştı, ancak Suk topa müdahale edemeyince beraberlik şansı kullanılamadı.

Sol kanatta kale çizgisine inen Mehmet Ekici ceza alanı içine ortasını yaptı. Mustafa Yumlu kafayla topu kale ağzına indirdi ve o bölümde bulunan Suk Hyun-Jun uygun durumda topa vuramayınca Trabzonspor mutlak bir golden oldu.

OSMANLISPOR RUSESCU İLE RAHATLADI!

Mücadelenin 88. dakikasında Osmanlıspor'u rahatlatan gol Raul Rusescu'dan geldi.

Ceza alanı ön tarafında Musa Çağıran'ın güzel topuk pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Raul Rusescu uygun durumda sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.