Bordo Mavililer'in "Ulusal Kulüp Lisansı" alabilmesi için 45 Milyon TL'ye ihtiyacı var

Trabzonspor zor günler yaşıyor. Bordo Mavililer, Ulusal Futbol Kulüp Lisansı alabilmek için 45 Milyon TL'ye ihtiyaç duyarken, kısa zamanda ödenmesi gereken sıcak para için kulüp başkanı Muharrem Usta, kaynak arayışlarını sürdürüyor. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2016-2017 sezonu için Ulusal Kulüp Lisans alan kulüpleri daha önce açıklamıştı. Söz konusu kulüplerin içinde Trabzonspor mali tablo nedeniyle yer alamamıştı. Gelinen noktada Spor Toto Süper Lig'in başlamasına kısa bir süre kala, Karadeniz ekibinin Ulusal Kulüp Lisansı alabilmesi için acil olarak 45 Milyon TL ihtiyacı var. Bu rakamın bulunup ödenmemesi halinde Bordo Mavilileri ciddi tehlikeler bekliyor.

Hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali kriterlere göre yapılan incelemeler sonunda eksiklerini tamamlamak için ek süre verilen kulüpler içinde yer alan Trabzonspor, istenen kriterleri yerine getirmek ve acil ödemesi gereken rakamı ödemek için arayış içine girdi. 

Başkan Usta sıcak para bulmak için yoğun mesai yapıyor

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu, kısa süre içeresinde ödenmesi gereken rakamı bulmak yoğun bir trafik yaşıyor. Yoğun geçen transfer döneminin ardından liglerin başlamasına kısa bir süre kala bu sorunla da boğuşmak zorunda kalan Muharrem Usta, geçmiş yönetimler tarafından bırakılan oyuncu bonservis bedelleri, futbolcu alacakları ve transfer edilen oyuncuların yetiştirme bedellerine kadar yumak haline gelmiş bir çok sorunu da çözmek için sıkı bir çalışma yürütüyor. Çünkü Karadeniz ekibi lisans alabilmesi için Pazartesi gününe kadar 45 Milyon TL ödeme yapmak zorunda.

Bordo-mavili kulüpten alacaklı olan kulüpler ve futbolcular

Trabzonspor'un geçmiş yönetimler tarafından transfer edilen oyuncuların ödenmeyen bonservis bedelleri ve alacaklı olan futbolculara yapılması gereken ödemelerin geçmişte yapılmadığı için bordo-mavili kulüp bugün Ulusal Kulüp Lisansı almakta zorlu bir süreç yaşıyor. Trabzonspor’un yapılması gereken ödemeler nedeniyle kulüp lisansı almasını engelleyen futbolcu ve kulüplerin listesi ise şu şekilde:

"Salih Dursun, Fatih Atik, Marko Marin, Soner Aydoğdu, Serdar Gürler, Alper Uludağ, Shota Arveladze, Giorgi Devdarıan, Cardozo, N'Doye,Musa Nizam, Medjani, Lazszlo Gyorgy Jambor, BK Hacken FC, Panathınaıkos FC, Forca CP, Joınvıllı SC, Torıno FC, Rıght Dream Kulübü, Stardart De Lıege, Entente Rechaıntoıse, Bari S.P.A, Clup 24 De Junıo, Spartak Moskova, Hull Ctiy, Dinamo Moskova, Guingamp FC, Benfica. Kayserispor, Lazio ve Kasımpaşaspor."