Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kasımpaşa'nın konuğu oldu.

Hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Napoli'ye sahasında 4-0 yenilerek büyük yara alan Trabzonspor, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Kasımpaşa ile de son dakikada yediği golle 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor'un golü maçın 45+1. dakikasında Mehmet Ekici'nin frikik vuruşundan geldi. Kasımpaşa ise 90. dakikada Scarione ile 1 puanı kurtardı.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 34 yaptı. Bu beraberlik sonucunda galibiyet hasretini 6 haftaya çıkaran Kasımpaşa ise 25 puana yükseldi.

Ligin 22. haftasında Trabzonspor sahasında Kardemir Karabükspor'u ağırlayacak. Kasımpaşa ise deplasmanda Gaziantepspor'la mücadele edecek.

TRABZONSPOR İYİ BAŞLADI

15. dakikada Constant sol kanatta iki rakibini çok şık çalımlarla saf dışı bıraktı ve ceza alanı içerisindeki Cardozo'ya şık bir pas çıkardı. Paraguaylı penaltı noktası civarından vurdu ancak şutu kaleyi Ertaç'ta kaldı. Dakikalar 19'u gösterirken bu sefer sağdan Deniz'in ortasına arka direkte Cardozo iyi yetişti ve adeta uçarak sol ayağı ile yaptığı vuruş üst direkten oyun alanı dışına çıktı.

MEHMET EKİCİ'DEN MÜTHİŞ GOL

45. dakikada Kasımpaşa atağında ceza alanına sağdan giren Babel Hakan Arıkan'la karşı karşıya kaldı. Şut çekmek yerine pas çıkardı ve top Tunay'ın gerisinde kaldı. Tunay'ın vuruşu ise savunmadan döndü. Bu pozisyonun devamında Trabzonspor ceza alanı dışı sol çaprazından bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Mehmet Ekici bu sezonki 3. frikik golünü Kasımpaşa ağlarına bıraktı: 1-0

KASIMPAŞA ÇOK DENEDİ

İkinci yarıda Kasımpaşa'nın üstünlüğü görülürken özellikle Adem ve Castro ile gol aradılar. 56'da Alpaslan'ın şutu auta giderken 65'de Adem'in ceza alanı dışından şık vuruşunu Hakan Arıkan parmaklarının ucuyla köşeden çelmeyi bildi.

72. dakikada Trabzonspor ikinci gole çok yaklaştı. Cardozo ceza alanı içi sol bölümünde çalımlarla kaleci Ertaç'ı karşısına aldı ancak aşırtma vuruşu Kasımpaşa file bekçisinden döndü. 73'te ise İbrahim Halil'in sert şutu Hakan'da kaldı.

SCARIONE İMDADA YETİŞTİ

Herkes maçın 1-0 Trabzonspor üstünlüğü ile sona ermesini beklerken ev sahibi ekip de golü tıpkı Trabzonspor gibi uzatmalarda buldu. 90. dakikada, maçın 86. dakikasında oyuna giren Scarione ceza alanı dışından sert bir şut çıkardı. Scarione'nin şutu ceza alanındaki Donk'a çarpınca Hakan'ı da yanılttı ve skor 1-1 oldu.

Maçın uzatma anlarında Kasımpaşa 2. golü arasa da başarılı olamadı ve maç 1-1 beraberlikle tamamlandı.