Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. Tur'a yükselen Trabzonspor ve Trabzon 1461'in birbirlerine karşı oynayıp oynayamayacağı konusuna TFF açıklık getirdi.

Trabzonspor ile pilot takımı olan 1461 Trabzon’un Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk 16 takım içine kalmasının ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonuna çevrildi.
Kupada tek maç eleme usulü ile oynanacak olan 5. Tur öncesi Trabzonspor ve Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon’un eşleşip eşleşemeyeceği konusundaki tartışmaya TFF son noktayı koydu. Bu konuda sporx.com’un sorularını yanıtlayan üst düzey bir TFF yetkilisi, TFF kanun ve statüsü ile Tescil Talimatı'nın bu iki kulübün ortak yapılarından dolayı sadece lig usulü ve grup maçlarında oynamalarını yasakladığını belirterek, “Trabzonspor ile 1461 Trabzon’un tek maç eleme usulü ile oynanacak olan 5.turda eşleşmelerinde hukuken bir sakınca yok. Ama her iki takımın bu turu geçmeleri ve gruplara kalmaları halinde aynı grupta yer alması talimatlar gereği mümkün değil. Bu da grup maçları öncesi her iki takımın aynı grupta yer almayacağı şekilde TFF tarafından düzenlenir. Talimatlarımız her iki takımın grup maçlarında aynı grupta yer almalarını engelliyor” açıklamasını getirdi.

SPORX