Süper Lig’de 4 maçlık galibiyet özlemine Kayserispor’u yenerek son veren Trabzonspor, bugün sahasında ağırlayacağı Adanaspor maçında da 3 puan hedefliyor. Ligde 13 haftada 15 puan toplayan Trabzonspor, 14’üncü haftanın açılış maçında bugün sahasında Adanaspor’u konuk edecek. Geride kalan haftada Kayserispor deplasmanında aldığı galibiyetle alt sıralardan uzaklaşan Bordo-Mavililer, Adanaspor karşısından da galibiyetle ayrılarak hem seri yakalamak hem de üst sıralarla puan farkını azaltmak istiyor. 

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi Özgür Yankaya yönetecek. Bordo-Mavililer’de Kayserispor maçında sakatlanan Uğur Demirok, Adanaspor karşısında görev yapamayacak.

Trabzonspor - Adanaspor maçı saat kaçta hangi kanalda?

Saat 20.00'de başlayacak mücadele Lig TV'den canlı yayınlanacak. Maçın detaylı anlatımı haberts'de olacak.

Savunmada değişiklik!

Savunmada zorunlu değişikliğe gidecek olan teknik direktör Ersun Yanal’ın, son oynanan Kayserispor maçındaki 11’ini ise büyük oranda koruyacağı öğrenildi. Deneyimli teknik adamın, 11’de tek değişiklik yaparak sakatlığı bulunan Uğur’un yokluğunda Durica’nın partneri olarak Mustafa Yumlu’ya görev vermesi bekleniyor.

Hazırlıklar tamam...

Bordo-Mavili ekip, ligin 14. haftasında oynayacağı Adanaspor maçı hazırlıklarını dün 11.00’de yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde ısınmayla başlayan antrenman, koordinasyon çalışması ve dar alanda oynanan oyunla son buldu. Ayrıca antrenman öncesi, KTÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Wall Paper Grubu’nun hazırladığı ‘Bordo Mavi Vefa’ adlı
proje doğrultusunda şehirde bulunan şehit çocukları takımla buluştu. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni gezen öğrenciler, daha sonra teknik heyet ve oyuncularla birlikte fotoğraf çektirdi.

Özgür Yankaya ile esmiyorlar

Adanaspor maçında düdük çalacak hakem Özgür Yankaya, Bordo-Mavili ekibe uğurlu gelmiyor. Bugüne kadar 13
maçında düdük çalan deneyimli hakemin yönetiminde sahadan 7 kez galibiyetle ayrılan Trabzonspor, ligdeki son 4 maçını kazanamadı. En son 9 Kasım 2014’te Avni Aker’de Konyaspor’u 3-2 mağlup eden Bordo-Mavililer, ardından oynanan 4 karşılaşmada sahadan 3 yenilgi, 1 beraberlikle ayrıldı.

36 maçta 23 galibiyet

Trabzonspor ile Adanaspor, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynayacakları maçla birlikte ligde 37’nci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 36 karşılaşmada Trabzonspor’un 23, Adanaspor’un
5 galibiyeti bulunuyor. 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 58 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü.

4 futbolcu sınırda

Trabzonspor’da Adanaspor maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu sezon ligde toplamda 47 sarı kart gören Bordo-Mavililer’de, 3’er sarı kartla ceza sınırında bulunan Durica, Bero, Aytaç ve Zeki,
bugünkü maçta da kart görmeleri durumunda ligin 15’inci haftasında oynanacak Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

Başkan Usta'dan birlik çağrısı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, yarın yapılacak mali genel kurul öncesi camiaya birlik çağrısı yaptı. Bordo-Mavililer’in ayrışarak değil birleşerek daha güçlü kalabileceğini söyleyen Usta, “Önce takımımıza destek olacağız, ardından mali genel kurulumuzda oy kullanma hakkına sahip üyelerimizle birlikte
kulübümüzün dününü, bugününü ve yarınlarını konuşacağız. Trabzonsporumuz ayrışarak değil, birleşerek ancak güçlü olabilir, ayakta kalabilir. Camiamızı hem maça hem de kongremize bekliyorum” dedi.

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR
Onur
Zeki
Durica
Uğur
Okay
Güray
Mehmet
Bero
Yusuf
Aytaç
N’Doye
T.D.: Ersun Yanal

ADANASPOR
Mert
Mauricio
Digao
Renan
Didi
Tevfik
Foguinho
Vladimir
Roni
Magaye
Silva
T.D.: Eyüp Arın


Süper Lig'de 14. hafta programı

Bu akşam:
 
 20.00 Trabzonspor-Adanaspor (Hüseyin Avni Aker)
 
10 Aralık Cumartesi:
 
16.00 Çaykur Rizespor-Kasımpaşa (Çaykur Didi)
 19.00 Beşiktaş-Bursaspor (Vodafone Arena)
 19.00 Gençlerbirliği-Medipol Başakşehir (Ankara 19 Mayıs)
 
11 Aralık Pazar:
 
 13.30 Kardemir Karabükspor-Aytemiz Alanyaspor (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
 16.00 Akhisar Belediyespor-Osmanlıspor (Manisa 19 Mayıs)
 19.00 Atiker Konyaspor-Kayserispor (Konya Büyükşehir Belediye)
 19.00 Galatasaray-Gaziantepspor (Türk Telekom Arena)
 
12 Aralık Pazartesi:

 20.00 Antalyaspor-Fenerbahçe (Antalya)