Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 46'ya yükseltirken, Gençlerbirliği'nin puanı 38 oldu.

Mücadeleye iki takım da kontrollü bir futbolla başladı. İlk 20 dakika geçildiğinde topa daha fazla sahip olan taraf ev sahibi Gençlerbirliği olurken, mücadelenin 34. dakikasında Trabzonspor'da Mustafa Akbaş talihsiz bir an yaşadı.

Mustafa Akbaş, Landel ile girdiği ikili mücadelede rakibinden sıyrılmak isterken, Landel'in omzuyla yaptığı müdahale sonrasında yerde kaldı. Hakemin faul verdiği bu pozisyon sonrası Mustafa sağlık görevlileri tarafından kenara alındı. Daha sonra burnunda kırık şüphesiyle ambulansla hastaneye götürülen Mustafa yerine 36. dakikada Yusuf Erdoğan oyuna dahil oldu.

İlk yarıda kalan dakikalarda da önemli bir gol pozisyonu yaşanmazken, ilk 45 dakika 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI İKİ GOL, BİR KIRMIZI

İkinci yarı ilk yarıya göre daha hareketli geçti. 66. dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında açılan ortayı Yusef Erdoğan gole çevirmeyi başardı ancak hakem golü ofsayt gerekçesiyle geçerli saymadı. Bu pozisyon öncesinda Doğa'nın rakibine yaptığı hareketi hakem avantaja bırakmıştı. Oyunun durmasıyla birlikte hakem Doğa'ya ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi.

10 kişi kalan Gençlerbirliği eksik olmasına rağmen 4 dakika sonra golü buldu. Kazanılan serbest vuruşta topun başına Tomic geçti. 70. dakikada Tomic yaptığı şık plase ile frikikten topu ağlara göndermeyi başardı ve takımını Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçirdi.

Trabzonspor bu dakikadan sonra gol için baskısını arttırdı. 89. dakikada Medjani, serbest vuruş sonrasında ceza sahasında boşta kalan topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

90'Kullanılan serbest vuruşta Yusuf'un kaleye sert şutunda kale sahası içinde Medjani topa dokundu ve topu ağlara gönderdi.
90'GOL! Carl Medjani
88'Bir başka Trabzonspor atağında Deniz, ceza alanı ön bölümü sağ tarafından ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
87'Uğur gole çok yaklaştı ama sonuç çıkmadı. Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ceza alanına ortasında Uğur, kaleci Ferhat'ın da topa yükselmesine rağmen kafa vuruşunu yaptı ama top az farkla üstten dışarıya gitti.
86'Bordo mavililer kaleci Hakan Arıkan hariç tüm oyuncularıyla rakip yarı alana yerleşmiş durumda.
85'Trabzonspor ataklarını sürdürüyor. Medjani'nin uzak mesafeden sert şutu kaleyi bulmadı.
84'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor Bosingwa'nın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
82'Trabzonspor, bu maçı kaybettiği takdirde deplasmanda arka arkaya 3. maçını da kaybetmiş olacak.
81'Bir başka Trabzonspor atağında ceza alanı ön bölümüne yükseltilen topu Salih indirdi ve Deniz de gelişine vurdu ama top üstten dışarıya gitti.
80'Bu arada Gençlerbirliği takımında Mervan Çelik bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
79'Bu kez sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Erkan'ın ceza alanına yerden pasında Salih için ofsayt bayrağı kalktı.
78'Gelişen Trabzonspor atağında Deniz'in ceza alanı dışından kaleye şut denemesinde top savunmadan sekti.
77'Bir başka Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Bosingwa'nın ortasında Fatih'in kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
76'Rakibi karşısında 10 kişi oynayan Gençlerbirliği'nde teknik direktör Mesut Bakkal, savunma güvenliğini arttırmaya başladı.
75'Bordo mavililer beraberlik arıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Yusuf'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
74'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Fatih'in ceza alanına yükselttiği topu savunma karşıladı.
72'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf'un ceza alanına etkili ortasında savunma topu karşıladı.
70'GOL! Nemanja Tomic
69'Topun gerisinde Nemanja Tomic var.
68'Trabzonspor'da Waris Majeed'in yerine İshak Doğan oyuna girdi.
67'Gelişen Gençlerbirliği atağında Tomic, rakip ceza alanının hemen dışında rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Oldukça tehlikeli bir yer.
66'Gençlerbirliği'nde Doğan Kaya, Erkan Zengin'e yaptığı sert müdahalenin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
65'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, ceza alanına girip topu uzak köşeye gönderdi ve Deniz'in üstünden atladığı topu Waris ağlara gönderdi ama gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
63'İlk yarıda Gençlerbirliği daha etkili olan taraftı ama ikinci yarı karşılıklı ataklarla geçiyor. Topla oynama oranlarında Gençlerbirliği'nin %52'ye %48 üstünlüğü bulunuyor.
62'Bir başka Trabzonspor atağında Erkan'ın sağ çaprazdan ceza alanına koşu yapan Deniz'e uzun pasında kalesini zamanında terk eden Ferhat topun sahibi oldu.
61'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, sol çaprazdan ceza alanına girip dar açıdan şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
60'Etkili gelişen Gençlerbirliği atağında Mervan'ın ceza alanı dışından etkili plase vuruşunda Hakan topu güzel bir plonjonla kurtardı.
59'Gençlerbirliği takımında İrfan Can Kahveci'nin yerine Alexander Hleb oyuna dahil oldu.
58'Başkent ekibi, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. İrfan'ın ceza alanına ortasında kafalardan seken topu savunma uzaklaştırdı.
57'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada ön direk yakınlarında Ahmet topu karşıladı.
56'Trabzonspor'da Mustapha Yatabare'nin yerine Soner Aydoğdu oyuna girdi.
55'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Deniz'in son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında savunmadan seken top kornere gitti.
53'Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Gençlerbirliği'nin %54'e %46 üstünlüğü bulunuyor.
52'Bu arada Trabzonspor'da Mustapha Yatabare bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor.
51'Bordo mavililer sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
50'Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde topla buluşan Hakan, Erkan'ın darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
49'Bir başka Gençlerbirliği atağında Petrovic'in ceza alanı dışından şutunda top yandan dışarıya gitti.
48'Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Stancu'nun ceza alanı içi sol çaprazındaki Mervan'a pasında Mervan topu penaltı noktasına çevirdi ama son anda savunma topu karşıladı.
47'Trabzonspor, sol kanattan ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Erkan'ın ceza alanına ortasında yerden seken topu kale sahası içinde Ferhat kontrol etti.
46'Gençlerbirliği ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Michel Landel'in yerine Nemanja Tomic oyunda.
D.A.Gençlerbirliği - Trabzonspor maçının ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odalarına 0-0'lık eşitlikle gitti.
 D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Erkan'ın ceza alanına ortasında Ferhat topun sahibi oldu.
45'Mücadelenin hakemi Tolga Özkalfa, ilk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.44'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Petrovic, Waris'e faul yaptı. Tempo yeniden düştü. İlk yarıda son anlar.
43'Bir başka Trabzonspor atağında Erkan'ın pasında sol kanattan ceza alanına koşu yapan Bosingwa, ceza alanına girip son çizgiye indi ve topu içeriye çevirdi ama Ferhat yatarak topun sahibi oldu.
42'Mücadele tempo kazandı. Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Erkan'ın ceza alanına ortasında savunmada Ahmet topu karşıladı.
41'Kullanılan serbest vuruşta Tosic'in doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.
40'Gençerbirliği karşı atağında sol kanatta topla buluşan Mervan, Deniz'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
39'Sağ kanattan çok etkili gelişen Trabzonspor atağında Salih, ceza alanına girip son çizgiye indi ve kale sahasına topu çevirdi ama Yatabare'nin dokunduğu top savunmadan ve kaleci Ferhat'tan sekti.
38'Kullanılan serbest vuruşta Petrovic'in ceza alanına ortasında Hakan yükselip topun sahibi oldu.
37'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Erkan, rakibinden sıyrılmak isterken elini kullanınca hakem serbest vuruşu verdi.
36'Mustafa Akbaş, burnunda kırık şüphesiyle ambulansla hastaneye götürülecek. Mustafa Akbaş'ın yerine Yusuf Erdoğan oyunda.
35'Kullanılan serbest vuruşta Erkan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
34'Mustafa Akbaş'ın burnuna tampon tedavisi yapıldı ama tedavi sona ermedi. Mustafa oyun alanının kenarında. Değişiklik olabilir.
33'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mustafa Akbaş, Landel'den sıyrılmak isterken Landel, omzuyla oldukça sert bir müdahalede bulundu ve karar serbest vuruş. Landel, sarı kart gördü.
32'Gelişen Trabzonspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Fatih Atik, ceza alanına Deniz'i hareketlendirmek istedi ama attığı top oldkuça hızlı gitti ve Deniz oyun alanı içinde tutamadı.
31'Ahmet Çalık, topun göğsüne çarpmasının ardından bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor. Oyun durmuş durumda.
30'Bir başka Trabzonspor atağında ceza alanı dışı hafif sağ çaprazında topla buluşan Erkan'ın kaleye sert şutunda top Ahmet'in göğsünden sekti.
29'Kullanılan serbest vuruşta Erkan'ın ceza alanına ortasında savunmada Ahmet topu uzaklaştırdı.
28'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Waris, Doğa'dan sıyrılmak isterken Doğa, Waris'i yere indirdi ve maçtaki ikinci sarı kartını gördü.
27'Gençlerbirliği'nin oyundaki üstünlüğü devam ediyor. Başkent ekibinin topla oynama oranlarında %60'a %40 üstünlüğü bulunuyor.
 Anında haberiniz olsun! Avrupa ve Süper Lig'de tüm maçların canlı skorları için sporx.com canlı skorlar sayfalarını takip edebilirsiniz!
25'Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Tosic'in ceza alanına ortasında kavisli ortasında top Hakan'da kaldı.
24'Maçın en etkili ataklarından birisi geride kaldı. Landel'in ara pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Stancu'nun dar açıdan uzak köşeye sert şutunda top az farkla dışarıya gitti.
23'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Erkan'ın pasında ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Waris'in ceza alanı içine pas denemesinde top savunmadan sekti. Seken topa ceza alanı dışından Mustafa, plase bir vuruş yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
22'Maçın ilk sarı kartını orta alanda topla buluşan Fatih Atik'e arkadan çelmek takan Mervan Çelik gördü.
21'Kullanılan serbest vuruşta Erkan'ın ceza alanına ortasında kaleci Ferhat yükselip topun sahibi oldu.
20'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından oyunun yönü sol kanada taşındı. Topla buluşan Fatih, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
19'Gençlerbirliği yarı alanının ilk metrelerinde topla buluşan Waris, Mervan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
18'Gelişen Gençlerbirliği atağında Landel'in ceza alanı ön bölümünden aşırtma vuruşunda Hakan topu kolay bir şekilde kontrol etti.
17'Bordo mavili ekip geride kalan bölümde istediği oyunu bir türlü sergileyemedi. Gençlerbirliği, daha etkili, daha istekli olan taraf.
15'Ankara ekibi sol kanadı oldukça etkili kullanmaya devam ediyor. Tosic'in pasında ceza alanına giren Mervan'ın penaltı noktasına yerden gönderdiği topa Petrovic vurmak istedi ama Petrovic'i görmeyen Doğa topa vurmak isteyince top yandan dışarıya gitti.
14'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topu Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.
13'Gençlerbirliği yine sol kanattan geldi. Tosic, son çizgiye kadar inip ceza alanına ortasını yapmak istedi ama Salih'in ayağından seken top kornere gitti.
12'Kullanılan serbest vuruşta İrfan'ın ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Yatabare topu uzaklaştıran isim oldu.
11'Trabzonspor yarı alanının ortalarında topla buluşan Landel, Mustafa'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
10'Yine sol kanattan gelişen ev sahibi ekibin atağında bu kez Mervan, Tosic'i ceza alanına hareketlendirdi ama Tosic'in ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
9'Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında İrfan'ın pasında topla buluşan Tosic'in ceza alanına ortalamak istediği top oyun alanını terk etti. Aut.
8'Çok etkili gelişen Trabzonspor atağında Deniz, sağ kanattan ceza alanına hareketlenip topu içeriye çevirdi ama savunmada Ahmet topu karşıladı.
7'Gençlerbirliği takımı oyuncuları kendi yarı alanlarında pas yapıyor.
6'Sağ kanattan hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Stancu, hızla köşe gönderi yakınlarına kadar gidip ceza alanına ortasına yaptı. Landel topu almak istedi ama Uğur, daha önce davrandı ve topu uzaklaştırdı.
5'İki takım da orta alanda çok fazla top kaybı yapmaya başladı.
4'Mücadele oldukça temposuz başladı. Gençlerbirliği sağ kanattan atak geliştirmek istedi ama Landel'in son çizgi yakınlarında bulunan Stancu'ya göndermek istediği top oyun alanını terk etti.
3'Bu kez gelişen Gençlerbirliği karşı atağında orta alanda topla buluşan Petrovic'in ceza alanına koşu yapan Mervan'a yüksek gönderdiği top Mervan'ı aştı ve kaleci Hakan'da kaldı.
2'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında sol kanattaki Waris'in pasında ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Yatabare'nin ceza alanı içindeki Deniz'e ara pasında savunma araya girdi.
1'İlk düdük çaldı ve karşılaşma Gençlerbirliğili oyuncuların vuruşuyla başladı.
 M.Ö.Ankara 19 Mayıs Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
 M.Ö.İki takım oyuncuları mücadelenin hakemi Tolga Özkalfa ve yardımcıları eşliğinde sahaya çıkıyor.
 M.Ö.Gençlerbirliği'nin Trabzonspor karşısındaki ilk 11'i ise şu şekilde; Ferhat, İrfan Can, Mervan Çelik, Hakan, Petrovic, Stancu, Landel, Tosic, Sedar, Ahmet Yılmaz, Doğa Kaya
 M.Ö.Trabzonspor'un Gençlerbirliği karşısında sahaya çıkacağı ilk 11 şu şekilde: Hakan, Salih Dursun, Uğur, Bosingwa, Mustafa Akbaş, Medjani, Fatih Atik, Erkan Zengin, Waris, Deniz Yılmaz, Yatabare
 M.Ö.Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak olan bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
 M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Gençlerbirliği ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.