Süper Lig’de son 3 maçını kazanamayan Trabzonspor, Avrupa Kupaları’na katılma hedefinde sıkıntıya girdi.  Ligin 31. haftasında deplasmanda Adanaspor ile 1-1 berabere kalan bordo mavililer, Gençlerbirliği beraberliği ve Kayserispor yenilgisinin ardından galibiyet hasretini de 3 maça çıkardı. Ligin 2. yarısında ilk 10 haftada, 8 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden Trabzonspor, sonraki 5 maçından yalnızca 1 galibiyet alabildi.  

FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİ

Ligde 10 maçlık puan serisinin ardından son 5 maçında 10 puan kaybı yaşayan bordo mavililer, Avrupa Kupaları’na katılma yolunda yarıştığı rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yakalama fırsatını değerlendiremedi. Son 5 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile 5 puan toplayabilen Trabzonspor’un Avrupa hedefi zora girdi.  

KUPANIN KAZANANI BELİRLEYİCİ OLACAK  

İlk 4 için kalan maçlarını kazanıp rakiplerinin puan kaybını bekleme zorunluluğu olan bordo mavililerin ligi 5’inci sırada tamamlaması ve yarı finalde mücadele eden Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir ikilisinden birinin Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanması durumunda da Avrupa yolu açılacak. Trabzonspor, bu noktada 49 puanla ayni puana sahip olduğu Antalyaspor ile de kalan 3 haftada yarış içerisinde olacak.