Trab­zons­por, Car­do­zo’yu renk­le­ri­ne bağ­la­ya­rak Av­ru­pa trans­fer pi­ya­sa­sı­nı sal­la­dı. 31 ya­şın­da­ki Pa­ra­gu­ay­lı gol­cü 5 mil­yon eu­ro bon­ser­vis kar­şı­lı­ğın­da Ben­fi­ca’dan alın­dı. Top­lam­da 16 oyun­cu­yu kad­ro­su­na ka­tan Fır­tı­na, trans­fer sa­yı­sın­da Av­ru­pa dev­le­riy­le ya­rı­şı­yor. Gö­rüş­me­le­re baş­la­nan Kay­se­ris­por­lu Se­fa im­za at­tı­ğın­da da bu ra­kam 17 ola­cak!

Trab­zons­por’u; 5 bü­yük lig olan İs­pan­ya, İn­gil­te­re, Al­man­ya, İtal­ya ve Fran­sa lig­le­ri­ni geç­ti­ği­miz se­zon ilk 3 sı­ra­da bi­ti­ren ekip­ler­le kı­yas­la­dı­ğı­mız­da çar­pı­cı so­nuç­lar or­ta­ya çı­kı­yor. Al­man­ya’da ge­çen se­zo­nu ilk 3’te bi­ti­ren ta­kım­la­rın top­lam trans­fe­ri şu an­da 12.... Fran­sız ta­kım­la­rı­nın üçü­nün bir­den yap­tı­ğı trans­fer sa­yı­sı 9’da kal­dı. Söz konusu rakam İs­pan­ya’da 14, İngiltere de ise 17. Fırtına 1 takviyeyle İngilizler’i yakalayacak. Geçen sezon İtalya ligini ilk 3’te bitiren ekipler ise 22 trans­fer­ yaptı.

FB-GS-BJK’Yİ DE GEÇTİ

Bu arada Türkiye’nin geçen sezonu ilk 3’te bitiren ekiplerinin transfer sayılarındaki düşüş dikkat çekiyor. Geçen sezon; Fenerbahçe 5, Galatasaray ve Beşiktaş 13 olmak üzere 31 futbolcuyu kadrolarına dahil etmişlerdi. Bu sezon ise söz konusu toplam rakam 8’de kaldı. Diğer taraftan 1’inci (yaz) transfer dönemi 1 Eylül 2014'te sona erecek. 2’nci (kış) transfer dönemi ise 6 Ocak 2015'te başlayacak ve 2 Şubat 2015'te noktalanacak.