Muharrem Usta, İstanbul'da camianın önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Toplantıya 1000 kişilik katılım sağlanırken, projeleri dinleyen delegeler büyük ölçüde ikna oldu.

Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilen toplantıda Usta, projelerini anlattı.

Geceye katılanlarla tek tek ilgilenen Usta, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ekonomik ve sportif anlamda yeni bir tarih yazmak üzere yola çıktıklarını söyledi.

Trabzonspor'un şampiyonluğu İstanbul dışına defalarca götüren bir kulüp olduğunu hatırlatan başkan adayı Usta, "Trabzon, spor kültürü çok derin olan bir şehir. Anadolu'nun önünü açan şehirden bahsediyoruz. Trabzonspor taraftarları son dönemde hüzünlü. Büyük başarıların tekrarlanması ve sürekli hale gelmesi gerekiyor. Ekonomik ve sportif anlamda yeni bir tarih yazmak üzere yolculuğumuzu başlattık" diye konuştu.

Trabzonspor'un şampiyon olduğu dönemlere göre daha güçlü olduğunu iddia eden Muharrem Usta, "Trabzonsporumuz yeni tarihler yazacak. Devrim yapmaya geliyoruz. Yolculuğumuzda büyük taraftara ihtiyacımız var. Sportif anlamda her zaman büyük başarılara imza atan kulüpten bahsedeceğiz" ifadelerini kullandı.

-"Sportif başarılar unutuldu"-
Usta, bordo mavili camianın, futbolda şike iddialarının yaşandığı süreçte sportif başarıyı unuttuğunu dile getirdi.

Sadri Şener başkanlığındaki yönetimin, bu süreci mümkün olduğu kadar iyi şekilde yönetmeye çalıştığını vurgulayan Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sportif başarısı olmayan kulüplerde dağınıklık olur. Biz de bunu yaşadık. Sporda adaletsizlik ve kulüplerin yapmış olduğu haksızlıklar vardır. Bundan sonra da olacak. Güçlü kulüpler bu sıkıntılardan en az hasarla çıkarlar. Trabzonspor bir dünya markası olsaydı bu sıkıntıları yaşamayacaktı. Mahkeme süreci devam ediyor. Bir de UEFA nezdinde süreç var. Sadri Şener dönemindeki bütün uğraşılara rağmen, federasyon şikenin sahaya yansımadığını söyleyip konuyu kapatmıştır. Elimizdeki en önemli süreç UEFA nezdinde olandır. Trabzonspor'un bunu iyi hukuk adamlarıyla taşıması lazım."

Haklarını ararken centilmenlikten uzak kalmayacaklarını kaydeden başkan adayı Usta, "Taraftarlarımızı insanlık dışı manzaralardan uzak tutmak da bizim görevimizdir. Hiçbir kupa bir insan ömründen daha değerli değildir. Yöneticilerin bunun hesabını vermesi gerekiyor. Sportif başarı olmazsa olmazımızdır, ancak asla taraftarı birbirine düşürecek, sokakta çatıştıracak bir yönetim olmayacağız" diye konuştu.