Trabzonspor Başkan adaylaından iş adamı Emre Aksoy, düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını resmen açıkladı. Adaylık açıklamasından dikkat çeken ifadeler kullanan Aksoy, adaylığını açıklayacağı ileri sürülen İş Adamı Muharrem Usta ile ilgili olarak ise, “Aday olmasını çok isteriz” dedi.

Trabzonspor Başkan Adaylarından Emre Aksoy, bugün Kebapçım Restoran’da düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını resmen açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında yarın Trabzonspor yönetimine adaylık dilekçesini vereceklerini kaydeden Aksoy, “Bugün burada sizlerle toplanmamızın sebebi Trabzonspor'un önümüzde ki Mayıs ayında gerçekleşecek olan Olağanüstü Genel Kurulu'nda ki adaylığımızı siz değerli basın mensuplarına ve kamuoyuna açıklamaktır.

Ben Emre Aksoy! Trabzonlu ve Trabzonsporlu bedenim ve ruhumla karşınızdayım. Yüce Rabbim bana Trabzonlu ve Trabzonsporlu doğmayı nasip etmiştir. Bu onur ve gurur içerisinde Trabzonspor gibi büyük bir camiaya Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği'nde ki ekibimle birlikte aday olma kararı aldık” dedi.

TRABZONPOR ÖZÜNE DÖNMELİ

Trabzonspor’un geleceği profesyonelleşmiş bir ekiple şekilleneceğini kaydeden Aksoy, “ Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Trabzonspor'un geleceği profesyonelce kurulmuş bir ekibin ellerinde şekillenecektir. Biz gerçeklerle hareket etmeyi, ruhumuzu ve benliğimizi ortaya koyarak Trabzonspor'un geleceğini çetin yollardan geçerek yeniden şekillendirmeyi ve ayağa kaldırmayı vaat ediyoruz.

Biz ekip olarak alacak olduğumuz radikal kararlarla, elimizde ki doneleri birleştirerek, önce Trabzonspor'un özüne dönüp sonra eski ruhuna yeniden kavuşarak yeni şampiyonluklar yaşamasını hedefliyoruz”  diye konuştu.

BORİSSİA DORTMUND ÖRNEĞİNİ VERDİ

Trabzonspor için Almanya’da üst sıralar oynayan ve başarıları ile adından sıkça söz ettiren Borussia Dortmund örneğini veren Aksoy, “Geçtiğimiz yıllarda alınan Borussia Dortmund'un özüne dönme politikası çerçevesi dahilinde alınan radikal kararlar sonucunda şuan Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in rakibi olarak yarı final oynayacağını görmekteyiz. Biz önümüzde ki bu yaşanmış örneklerle stratejilerimizi belirleyerek bu yönde çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
Oluşturacakları yönetiminde en büyük kriterlerinin, “Yöneticilerin içinde Trabzonspor sevgisi taşıması lazım” şeklinde açıklayan Aksoy, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Trabzonspor’da daha önce olağanüstü kongreler oldu. Olağan kongreler süreci yaşandı.  Ayın 30’unda bildirmeleri lazım. Ben Trabzonspor’un bu kongreden dönmesinin zarar vereceğini düşünüyorum. Alınan kararlarda tekrar alınmış bir kararın ihtimali Trabzonspor’u zor duruma düşürecektir”

SİLAHLI SALDIRI OLAYI İLE İLGİLİ NE DEDİ?

Dün gece sabaha karşı meydana gelen silahlı saldırı ile ilgili olarak ise Aksoy, “İstemediğimiz talihsiz bir kaza gerçekleşti. Süreç kesinlikle şahsiyetimizle ilgili olumsuz bir gerçekleşen dönem yok. Neden dolayı ile ilgili bir kesinlikle bilgimiz yok. Bunu kesinlikle Trabzonspor’a mal etmek doğru değil. Şahıs olarak yapılmış olabilir. Emniyet Jandarma takip ediyor. Bunun öncesinde veya sonrasında her hangi bir bilgilendirme almadım. Üzücü bir durum. Olmaması gereken bir durumdu. Sonucu tamamen adli yoldan takip ediliyor. Hiçbir tarafa bağdaştırmak doğru değil” dedi.

USTA'NIN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ NELER SÖYLEDİ?

Türkiye’nin en büyük hastane zincirlerinden Medical Park’ın ortaklarından iş adamı Muharrem Usta’nın adaylık sürecinde isminin konuşulması ile ilgili olarak Aksoy, “ Muammer Usta’nın adaylığında bizzat açıklamış bir şey yok. Aday olmasını isteriz. Farklı durumlarda başına geliriz kesinlikle kabul etmiyorum. Ciddi insanlar Trabzonspor’u yönetir. Muammer Usta’yı sandıktan görmek isteriz. Çok başkanın söylemi oldu. Ama hiç görmedik. Gerçekten Trabzonspor’a kimse parasını bağışlamadı. Bu sadece Trabzonspor için değil çoğu kulüpler için söz konusu. Trabzonspor günü geçmiş borçları olan vergilendirilmiş borçları var. Trabzonspor kulübü hiçbir zaman paraya veya maddiyat ihtiyaç duymayacaktır. Bizim de hazırladığımız bütçemiz var. Rakamsal olarak şunu veriyorum şunu alıp geliyorum demek bizim seçim sürecinde uygulayacağımız bir durum değil” diye konuştu.

DÜNYA TRABZONPOR'UN ŞAMPİYONLUĞUNU KABULLENDİ

Aksoy, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şike sürecinde dünya Trabzonspor’un şampiyonluğunu kabullendi. Kanunda aslında Trabzonspor’un şampiyon olduğunu Fenerbahçe’nin kupanın sahibi olmadığını söyledi. Ama bence yönetim taraftardan uzak bu süreci yürüttü. Geçmişte Trabzonspor’da yöneticilik yapmış veya başkanlık yapmış belli bir süre sonra bırakmış insanların bir araya geldiğini görmedim.
hiç biri toplum içinde beraberlikte bir araya görmedim. Bence Trabzonspor camiasının kaybı. Bu camiayı bir araya toplarsak Trabzonspor bir o kadar da güçlenir. Ama hep şike sürecine bağlanıp ta bir tarafı eksik bırakmamak lazım. Trabzonspor şike sürecinden sonra kadroyu da takip etseydi şuan bu süreç yaşanmazdı"

Aksoy, Trabzonspor’a yarın dilekçelerini vereceklerini kaydetti. 

Editör: TE Bilişim