Acun Ilıcalı’nın Fenerbahçe eski yöneticilerinden Nihat Özdemir’den satın aldığı Cessna Citation XLS model 9 kişilik uçak, Trabzon havaalanından kalkışından hemen sonra, uçağın bilgisayar sistemindeki bir hata nedeniyle, 85 derecelik bir açıyla yükselmeye başladı.

"Stall" pozisyonuna gecen ucak, hızla irtifa kaybetmeye başlayınca, yolcular arasında büyük panik yaşandı.

Pilotların zamanında müdahalesiyle uçak normal seyir pozisyonuna getirildi ve muhtemel bir kaza son anda önlenmiş oldu.

Trabzon'dan İstanbul'a hareket eden uçakta yer alan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu korku dolu anlar yaşadı.

Hacıosmanoğlu o anları Haberzon.com'a “Uçaklar normalde otomatik pilot ile kalkıyor. Bindiğimiz uçakta teknik pilot arızası oluştu. Normalde 35 acıdan kalması lazımken 85 açıdan kalktı. 90 acıda uçak direk düşüyordu. Çok büyük korku atlattık. Kan basıncımız düştü. Pilot da bizimle aynı korkuyu yaşadı. Yarım saniye daha uçağı otomatik uçuştan, manuele alamamış olsaydı şuanda yaşamıyorduk. Uçakta benimle beraber bulunan Spor Bakanı Suat Kılıç, Ali Ağaoğlu ve uçakta bulunan diğer arkadaşımla beraber olayın şokunu daha atlatamadık “ şeklinde konuşarak korku dolu anları özetledi.

Trabzon Havaalanı’ndan kalkışından hemen sonra uçak, henüz sebebi belli olmayan bir hata nedeniyle 80 derecelik bir açıyla yükselmeye başladı. Burnu yukarı kalkan uçak, Ağaoğlu ve Hacıosmanoğlu’na zor anlar yaşattı. Ali Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, “Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın” dedi.    

40-50 SANİYE DİK PANİK

Ağaoğlu Acun’dan kiraladığı uçakla dönerken yaşanan kabus anlarını şöyle anlattı: “Tam süresini bilemiyorum ama 40-50 saniye bir panik yaşadık. Uçağın burnu yukarı doğru kalktı. Bizde ne olduğunu anlayamadık. Sorunun teknik mi, pilottan mı kaynaklandı tam olarak bilemiyoruz. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Ama şükür kimseye bir şey olmadan atlattık. Verilmiş sadakamız varmış. Zaten kalkan hiçbir şey havada kalmaz.”

HAVADA NELER YAŞANDI

Ağaoğlu’nun kiraladığı Challenger 300 tipi uçak burnu yukarı kalkıp tam stall pozisyonuna geçerken son anda kurtulmuş. Burnunun yaklaşık 85 derece kalktığı iddia edilen uçak eğer 90 dereceye ulaşsaydı kurtarılması imkansız hale gelecekmiş. Pilot müdahalesine rağmen kurtarılamayacaktı.   

90 DERECE OLURSA NE OLUR

Bir uçak tırmanışa geçtiği zaman uçuş açısı artar ve hava, kanatlarının üzerinden düzenli olmayan bir şekilde akmaya başlar. Eğer bir uçak yeteri kadar gücü olmadan çok dik bir şekilde yükselmeye başlarsa hava akımı kanadın üzerinden akabilmek ve kaldırma kuvveti yaratabilmek için yeteri hıza sahip olamaz. Havanın akışı bozulur ve uçak geri dönülmez bir şekilde yere doğru düşmeye başlar. Bu duruma stall denir.

HaberTS.com ailesi olarak uçakta bulunan herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz...

İşte o uçak;