Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele eden Trabzonspor basket takımı İzmir deplasmanında İzmir Büyükşehir Belediye ile karşı karşıya geldi.

Ligde son beş haftada güzel sonuçlar alan Trabzonspor yeni transfer El Amin ile hiç kaybetmedi. Trabzonspor’un hedefi olan BEKO Basketbol ligine çıkmak için bugünde güzel bir puan alarak bu hedefine bir adım daha yaklaşmış dolu.

hafta için seri antrenmanlar ile çalışmalarını sürdüren Trabzon bu hazırlığın meyvelerini toplarken Türkiye Basketbol 2. Liginde ismini ilk dörde yazmayı başardı.

Karşılaşmanın çeyrekleri

Celal Atik Spor salonunda oynanan karşılaşmada Bordo Mavili dev adamlar oyuna çok hızlı başladı. İlk çeyrekte istedikleri gibi oyun sergileyen Trabzonspor sahada hakim bir oyun izledi. İzmir ekibi Bordo Mavili ekip karşısında biraz zorlandı. İlk çeyrek Trabzonspor’un üstünlüğü ile bitti. İlk Çeyreği Trabzonspor 13 – 23 önde kapattı.

Trabzonspor İzmir’de ikinci çeyrekte çok rahat bir oyun sergiledi. Deplasman değil sanki kendi evinde oynuyor havası vardı. Top ile rahat bir oyun sergileyen Bordo Mavililer her buldukları top il pota altına tehlike yaratarak rakibi oyundan düşürdü. İkici Çeyreği 28 – 45 önde kapatan Bordo mavililer soyunma odasına moralli gitti.

Üçüncü çeyrekte oyun ortada başladı. İzmir ekibi üst üste bulduğu basketler ile aradaki sayı farkı kapatmak istedi. Durum analizini çözen Trabzonspor sistemli oyunu İzmir ekibine oyun kurma şansı vermedi. Bordo Mavili ekip bu çeyreği de aldı. İzmir B. B. 39 Trabzonspor 62

Son çeyrekte ligde umutları kalmayan İzmir B.B. oyundan iyice düştü. Trabzonspor’da art arta bulduğu sayılar ile aradaki farkı iyice açtı. Teknik adam son haftaların formda ismi El Amin’i zorluğu olmayan maç için kenarda bıraktı. Trabzonspor İzmir’den puan ile geri dönerek BEKO umutlarını sürdürdü. Son çeyreği Trabzonspor 55 – 77 kazandı.

En skorer haftalar sonra Zuza

Karşılaşmanın en skorer ismi Jurifa Zuza oldu. Zuza haftalar sonra oynadığı karşılaşmadan en skorer isim olarak ayrıldı. Zuza 15 sayı 3 ribaunt 1 asist yaptı.  El amin 5 hafta sonra sahadan az sayı ile yarıldı.

1. Çeyrek     İzmir BŞB     13    -  23     Trabzonspor
2. Çeyrek     İzmir BŞB     28   -   45     Trabzonspor
3. Çeyrek     İzmir BŞB     39  -    62     Trabzonspor
4. Çeyrek     İzmir BŞB     55  -    77     Trabzonspor