Yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda, Trabzonspor Basketbol Yönetimi adına Başkan yardımcımız Gökhan Saral, yaptığı konuşmada, bugünkü toplantı amacının kamu oyunu bilgilendirmek olduğunu belirterek, ''Basınımızla bir istişare yapmak istedik. Trabzonspor Medical Park Basketbol takımının yapmış olduğu transferleri ve gelecek hesaplarını sizlerle paylaşmak amacıyla böyle bir toplantı düzenledik. Şunu söylemeliyim ki; kongremiz daha önce gerçekleşmiş olsa, takımımız lige daha iyi hazırlanabilirdi. Hepimiz Trabzonspor’un başarısı için buradayız. Kişiler gelip geçicidir. Kimse Trabzonspor’dan üstün değildir. Trabzonspor logosu altında hizmet veren bir kulübüz. En önemli gayemiz Trabzonspor logosuna yaptığımız hizmetlerle layık olmak. Görevde olduğumuz süre içinde ne kadar iyi hizmet edebilirsek mutlu oluruz.

Transferlerimize değinmek istiyorum. Göreve geldikten sonra, takımımızı şampiyon yapan hocamızla yola devam ettik ve oyuncu transferlerinde ince eleyip sık dokuduk. Her bir oyuncuyla yapılan görüşmeler uzun soluklu oldu ve sözleşmelerde çok dikkatli davrandık. Trabzonspor’un çıkarı neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket ettik. Ciddi pazarlıklar sonucunda, önemli oyuncuları düşük maliyetlerle transfer ettik.

Transferlerin ardından yeni takımımızla 2 turnuvaya katıldık. Gaziantep’te oynadığımız Türkiye Kupası maçlarında önemli bir başarı elde ederek son 8 takım arasına kaldık. Bu süreçte El Amin bir sakatlık geçirdi. Bu olay bizi derinden üzdü. El Amin’in, Liv Hospital Hastanesi’nde gerekli tedavileri yapıldı ve kendisi şuanda Trabzon'da istirahat ediyor.

Tüm bunların üzerine Beko Basketbol Ligi maratonu başladı. Takımımız biraz yorgundu. Son derece şanssız bir şekilde ilk 2 maçımızdan mağlubiyetle ayrıldık. El Amin’in yokluğu bizi etkiledi diyebilirim. El Amin’in yerini doldurma adına da çalışmalarımız var. Bu kayıplar ayrıca, oynadığımız takımları ciddiye alma ve takımı iyi yolda ilerletme konusunda düşünmemize neden oldu. Ancak Efes de Mersin de ilk 2 maçından yenilgiyle ayrıldı. Kaybettiğimiz hiçbir şey yok. Ciddiyetimiz ve hedefimiz aynı yerini koruyor.

Kulüp ekonomisi ile ilgili de bilgi vermek istiyorum. Kulübü, bir önceki yönetimden 3 milyon TL’lik bir borçla aldık. Sayın Muharrem Usta’ya bir kez daha teşekkür ederiz… Medical Park, kulübümüze yeniden destek oldu. Sayın Usta, bize her türlü desteği veriyor. Bir mali planlama ortaya koyarak kolları sıvadık. Kulübe bugüne kadar 4 milyon lira mali girdi sağladık. Bunun yüzde 80'ini Muharrem Usta ve yüzde 20'lik kısmını da Başkanımız Abiş Hopikoğlu ile birlikte bizler sağladık. 12 milyon TL’lik bir bütçe ile yola çıktık. Bankalardan kredi kullanmış değiliz. Kullanmak gibi bir düşüncemiz de yok. Uluslararası sponsorluk anlaşmaları için çok ciddi görüşmelerimiz var. Bunları önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşacağız. 

İstifa olayına gelirsek… Hiçbir arkadaşımızın istifa etmesini istemezdik. Biz yola çıkarken Ceyhun Eskici arkadaşımızla ve Bora Numanoğlu arkadaşlarımızla yola çıktık. Onlar, bizim önümüzü açmak noktasında istifalarını sundular. Biz de yönetim kurulu olarak kabul ettik. Onlarla hiçbir sıkıntımız yoktur. Hala kendileri ile görüşüyoruz. İstifa eden iki yönetici arkadaşımızın yerine asil listemize Alper Bektaş ve Emre Altuntaş katıldı. Biz Trabzonsporluyuz, Trabzonspor'a hizmet etme adına bugün buradayız yarın Trabzonspor'un çıkarları için herkesle çalışabiliriz” dedi.

Başkan Yardımcımız Saral, Banvit’in kulübümüz hakkında yaptığı şikayeti yakından takip ettiklerini belirterek, “Kendi başarısızlıklarını çamur atarak öretmeye çalışan takımları yakından takip ediyoruz. Bu kulüplerin Basketbol federasyonuna yapmış olduğu itirazların ve göndermiş oldukları dilekçelerin değer görmeyeceğinden eminiz. Trabzonspor her hamlesini düşünerek, planlayarak yapıyor. Onların düşünmediklerini biz düşünmüştük ama onlar bunun farkında değillerdi'' dedi.

Saral, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, sezon öncesinde özel turnuvalar ve Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası'nda başarılı sonuçlar aldıklarını ancak bunu lige yansıtamadıklarını ifade etti.

Ligde ilk 2 maçtan yenilgiyle ayrıldıklarını dile getiren Saral, "Ancak lig uzun bir maraton. Çok çalışkan, özverili, geçen sezon takımı şampiyon yapmış hocamız var. Kendisine destek veriyoruz. Bu yenilgiler kendimize gelmemizi sağladı. Bir an önce toparlanacağımıza inanıyoruz" dedi.


Editör: TE Bilişim