Trabzonspor Kulübü, şike soruşturmasının ardından mahkeme kararıyla 'Müsabaka sonucunu etkilemek' suçu kesinleşen isimlerle ilgili TFF'ye başvuruda bulundu.

Trabzonspor Kulübü, TFF'ye 'Müsabaka sonucunu etkilemek' suçunu mahkemenin kesinleştirdiği isimler ile ilgili başvuruda bulundu.

Bordo mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada adı geçen isimlerin PFDK'ya sevkedilmelerine yönelik talebin iletildiği ifade edildi.

İşte Trabzonspor kulübünden yapılan o açıklama:

"Kulübümüzün avukatları Türkiye Futbol Federasyonu'na yeni bir başvuruda bulunarak haklarındaki "Müsabaka Sonucunu Etkilemek" suçu mahkeme kararıyla kesinleşen Samet Güzel, Şükrü Ongan ve Ümit Aydın'ın yeniden PFDK'ya sevkleri talep edildi.

Talep başvurusunda, "İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2011 / 63 E. sayılı dosyası kapsamında şike ve teşvik eylemlerinde bulundukları şüphesiyle yargılananlardan Samet Güzel, Şükrü Ongan ve Ümit Aydın hakkında mahkeme, müsabaka sonucunu etkilemek amacıyla teşvik suçunu işledikleri sabit olduğundan hapis ve adli para cezası vermiş; sanıkların talebi üzerine bu hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygun görülmüştür.

Verilen, "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararı, sanıkların üzerlerine atılı suçu işlemiş bulundukları, ancak kanunda sayılan koşullar gerçekleştiği için, hükmolunmuş cezanın açıklanmasının belli bir süre için geri bırakılması anlamı taşımaktadır. Şahısların yaptıkları itiraz başvurusu İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedilerek karar kesinleşmiştir. Bu ret kararıyla birlikte üç sanıktan Samet Güzel için 17/04/2011 tarihli Trabzonspor – Bursaspor maçı , Ümit Aydın için 15/05/2011 tarihli Ankaragücü - Fenerbahçe maçı , Şükrü Ongan için 22/04/2011 tarihli Eskişehirspor - Trabzonspor maçından dolayı 'müsabaka sonucunu etkilemek' suçunu işledikleri kesinleşmiş olmaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararından çok önce aynı müsabakaları inceleme konusu yaptığı dosya hakkında, 06.05.2012 tarihli toplantısında bu üç isimle ilgili olarak ceza tayinine yer olmadığı yönünde karar almıştır.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen ve kesinleşen karardan bu yana yukarıda ismi anılan şahıslar hakkında Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği'nin Disiplin Müfettişi sıfatlarıyla re'sen harekete geçerek kendilerini Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etmeleri beklenmiş ancak söz konusu sevk gerçekleşmemiştir.

Müşavirliğinizce, yukarıda tarih ve karar numarası verilen, ekte sunulu İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi kararının incelenip, dilekçemizde belirtilmiş bulunan hususlar da göz önüne alınarak bu üç ismin yeninden Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edilmeleri gerekmektedir.

Söz konusu sevk işlemi yapılmadığı takdirde, bu, yasanın açıkça ihlali sayılacağından, müşavirliğiniz hakkında da 'görevi ihmal' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu doğacaktır" ifadelerine yer verildi."

Editör: TE Bilişim