Trabzonspor Olağan Divan Kurulu Toplantısı Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, 3 Temmuz’da yaşanan şike süreciyle ilgili olarak verdikleri mücadelenin sonunda haklı çıkacakları söyledi.

Toplantıya, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Genel Sekreter Hasan Yener ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte divan üyeleri katıldı.
Divan Toplantısının açılış konuşmasını yapan divan kurulu başkanı Ali Özbak, bordo-mavili kulübün yaşadığı en büyük sendromun 3 Temmuz süreci olduğunu belirterek, ''Bu süreç devam etmektedir. Devam edecektir. Ülkemizde hukuk ne denli işliyor, onu bu sürecin sonunda hep birlikte göreceğiz'' dedi.
Bu süreçte bordo-mavili kulübün ve dolayısıyla yönetim kurulunun çok sıkıntı yaşadığını kaydeden Özbak, ''Zira, Ülkemizde hak arama, maalesef çok ama çok zor bir arayıştır. Birde sizin toplu gücünüz, karşı tarafın toplu gücünden zayıf kalıyorsa, bu daha da zorlaşıyor. Ayrıca, o topluca gücünü bütünleştirerek ortaya koyarken, sen bölünüp, parçalanarak bu gücü kullanıyorsun. Bu durumda gelinen nokta itibarıyla yine de iyi yol kat edildiğini söyleyebiliriz. Bizim beyaz olmamızın tek nedeni yönetimlerimizin dünde, bugünde kuruluşumuzda ki temiz sayfayı bugüne değin korumalarıdır. Bu nedenle onlara huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Süreçle ilgili olarak sivil toplum örgütlerinin desteği ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a mektup yazdıklarını ifade eden Özbak, “Bu uygulamalara zaman içerisinde devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Ta ki kulübümüz kural dışı çalınan şampiyonluklarında 2010 -2011’in geri alınana kadar. Zira, bu diğerlerinin de varlığını teyit edecektir. Bizim 28 yıllık süreçte hak ettiğimiz en az 5 şampiyonluğumuz saha dışı oyunlarla gasp edilmiştir. 2010-2011’deki bunlardan biridir ama O, çalındığı hukukla tespit edilmiştir. Zaman ne kadar devam ederse, etsin, camia olarak topyekun bunun peşinden koşmalıyız, koşacağız da. Bu sadece bir şampiyonluğumuzu geri almak değildir, tüm yok edilen şampiyonluklarımızın da, iadesi anlamı taşır" şeklinde konuştu.

HASAN YENER: "SONUNDA HAKLI ÇIKACAĞIZ"
Şike sürecinin yaklaşık iki yıldır gündemlerinde olduğunu belirten Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ise, "Süreç içinde bizim de özellikle parmak bastığımız yapılan yanlışlar var. Türkiye'de hukuk var, mahkemeler var. Hepimiz mahkeme kararlarına saygılıyız. Türkiye'de görevli herkes de mahkeme kararlarını uygulamakta yükümlü. Kimse çıkıp ta ben bu mahkeme kararlarını uygulayamam veya uygulamam deme hakkına sahip değildir. Tüm bunlara rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin aldığı Fenerbahçe Kulübü'nün 11 maçta şike ve teşvik yaptığını belgelerle sanıkların ve tanıkların ifadeleriyle kesin olarak tespit etmesine rağmen ortaya çıkan yeni belgeler ışığında yeniden yargılama yoluna gitmedi. Ayrıca bu süreç içinde etik kurulunun hazırladığı raporda bazı delilleri gizlediğini açıkça tespit etmiş durumdayız. Yine disiplin Kurulunun CAS’taki bazı kulüplerin başvurularını CAS kararıymış gibi tercüme edip bunları raporlarına yazdıklarını tespit etmiş durumdayız. Yakında önümüzdeki günlerde etik kurulu ve disiplin kurulu hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Etik kurulu raporunda Fenerbahçe Kulübü'nün Emenike ile ilgili transfer şikesinin yaptığının geçerli olması veya bunun kanıtlanması için 'Fenerbahçe Kulübü'nün Emenike ile görüşme yapmış olması' gerekir ifadesini kullanmıştır ve böyle görüşmenin olmadığını belirtmiştir. Ancak Şekip Mosturoğlu'nun savcılığa verdiği ifadede Mart ayında Fenerbahçe Kulübü'nün Emenike ile transfer görüşmesi yaptığını ifade etmiştir, savcılıkta itirafta bulunmuştur. Maalesef etik kurul bu itirafı dahi göz önüne almamış veya gizlemiştir. Böyle başka belgelerde var. Hukukçu arkadaşlarımız bunları gayet yakın takip ediyor" ifadelerini kullandı.
UEFA Disiplin Kurulu'nun oluşturduğu 4 kişilik kurul ile Türkiye'deki mahkeme kararları da dahil tüm bu belgeleri inceleme halinde olduğunu söyleyen Yener, ''Tabi bu sürecin bugünlere gelmesinde mutlaka bazı baskılar bazı yönlendirmeler mutlaka vardır. Bunları bizler gibi tahmin ediyorsunuz. Bizler UEFA'ya bu konuyla ilgili gerekli yazı ve uyarılarda bulunduk. Bize incelemelerin devam ettiği söylendi. Tahmin ederim bu süreç sonunda UEFA disiplin kurulu bir karar verecektir. Tahmin ediyorum bu süreç sonunda UEFA Disiplin Kurulu bir karar verecektir. Karar aleyhimize çıkarsa ki böyle bir şey düşünmüyorum, bizim UEFA Tahkim Kurulu'na başvurma hakkımız vardır. Bundan da memnun kalmazsak FIFA'ya daha sonra CAS'a daha sonra İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuru hakkımız vardır'' diye konuştu.
Kulüp başkanı Sadri Şener'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yaptığını kaydeden Yener, ''Bugüne kadar Türk futbol tarihinde hiç bir zaman karşılaşmadığımız bir durum ile karşı karşıyayız. Zor bir süreç, bu süreç içerisinde hepimiz mağdur olduk. Büyük bir stres yaşadık. Hiçbirimiz gitmediğimiz mahkemeye emniyete bu konularda gittik. Ama bunlar yaptığımız görevin parçası. Trabzonspor için sıkıntıyı bu çektik, eziyetlerin bizim açımızdan değeri yoktur. Karşımızda Türkiye'de birçok kurumun kişinin desteklediği kulüp var. Siyasi parti başkanlarının, iş adamlarının, televizyonların, silahlı kuvvetler mensuplarının desteklediği bu kurum karşısında Trabzonspor'un mücadelesi ve duruşu takdire değerdir. Biz bugüne kadar dişimizle tırnağımızla bir yerlere geldik. Bu mücadelemizin sonunda alacağımız, haklı çıkacağımız bir kupa var. Buna yürekten inanıyorum, sizlerin de inanmasını istiyorum. Ama en azından bu süreç boyunca güçlerimizi birleştirelim. Mutlaka eleştiriler olacaktır yönetim kuruluna. Her şeyi doğru yaptığımızı da iddia etmiyoruz. Bu süreç içerisinde özellikle Trabzonspor için yönetim kuruluna ve camiaya bir birliktelik mesajı verelim, destek olalım. Bu destek, sürecin sonuna kadar en azından devam etsin. Şimdi birlik günüdür" dedi.

ÖZKAN SÜMER: “TRABZONSPOR SOYULDU”
Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Özkan Sümer ise Ali Özbak'ın Trabzonspor'un puanların çalındığından bahsettiğini ifade ederek, ''Trabzonspor, büyük bir soygunu maruz kaldı. Sevincimiz çalındı, övüncümüz çalındı, onurumuz, prestijimiz, kazancımız, her şeyimiz çalındı. Bu sade bir kupa meselesi değil. O sevinci, övüncü, onuru bize yaşatmadılar. Kan kusturdular. Bunları aramamız lazım. İhtiyacımız bir kupa değildir'' ifadelerini kullandı.

BORÇ 119 MİLYON TL
Konuşmaların ardından denetleme kurulu adına Mahmut Ören, kulübün borcunu açıkladı. Ören, bordo-mavili kulübün 119 milyon 857 bin 460 lira borcunun bulunduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim