Karadeniz ekibi, ligde bu sezon aldığı 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 10 milyon TL’ye yakın performans primi kaybetti. Bu sezon ligde oynadığı 18 maçta 6’şar galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet elde eden bordo-mavili ekip attığı 20 gole karşılık kalesinde 18 gol gördü. 54 puanın dağıtıldığı ligde 24 puan topladı. 30 puan ise kaybederek 9. sırada yer aldı.

Trabzonspor saha sonuçlarına bağlı olarak yaşadığı puan kayıpları ve ligde bulunduğu konum itibariyle yaşattığı hayal kırıklıklarına ekonomik kayıpları da eklemesi kulübü maddi anlamda sıkıntıya soktu.

Trabzonspor’un sezon başında Macaristan Temsilcisi FC Videoton’a elenmesiyle birlikte başlayan ekonomik kayıpları ligde de devam edildi. Bordo-mavili takımın UEFA Avrupa Ligi’ne katılması halinde alacağı katkı payı ile birlikte galibiyetler karşılığı alacağı yaklaşık 10 milyon Euro’luk kazanç bordo-mavili takımın hanesinden çıkarıldı ve zarar olarak eklendi. Trabzonspor ekonomik kayıplara lig maçlarında da devam edildi. Karadeniz ekibi 6 mağlubiyet ve beraberlik sonrası yaklaşık 9 milyon TL’lik kayıp yaşadı.

Trabzonspor’u futbolcu kadrosundaki şişkinlikte sıkıntıyla soktu. Saha sonuçlarının istenildiği gibi gitmemesi eldeki yabancıların oynama isteklerinin yanı sıra gönderilememesi bordo-mavili kulübü ekonomik manada sıkıntıya soktu. Yaşanan bütün ekonomik kayıplara rağmen, yapılan müdahaleler ve projeler bordo-mavilileri büyük bir sıkıntıya girmekten kurtardı.

Editör: TE Bilişim