İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Trabzonspor hisseleri bir haftada yatırımcısına yaklaşık yüzde 24 oranında kaybettirdi.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ hisselerinin, şirketin 13 Şubat 2013 tarihinde brüt yüzde 92,45 oranında temettü dağıtmasının ardından başladığı düşüşü, şirket yönetimi tarafından İMKB'de yapılan hisse satışlarıyla ilgili açıklamaları sonrasında hızlandı.

Trabzonspor Sportif AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre şirket 25 Şubat 2013 tarihinde 8,24 - 8,68 lira fiyat aralığından 220 bin 20 adet satış işlemi gerçekleştirdi. Açıklamada yapılan satış işlemin ardından Trabzonspor Sportif AŞ'deki payın yüzde 68,36'ya gerilediği bildirildi.

Tranzonspor hisseleri dün yüzde 5,08 oranında değer kaybederken bugün satışların daha da etkili olduğu ve hissenin kaybının yüzde 14'e ulaştığı görülüyor. Bugün hisse satışının olup olmadığı ile ilgili henüz şirketten bir açıklama yapılmamakla birlikte hissenin işlem hacminin 34 milyon lira ile ortalamalarının çok üzerinde olması dikkati çekiyor.

13 Şubat tarihinde dağıtılan temettü sonrası hissenin fiyatı 9,54 lira olmuştu. O günden bu yana yüzde 35,90 oranında değer kaybeden Trabzonspor Sportif AŞ hisseleri bugünkü düşüşle birlikte 7,02 liraya kadar geriledi.