-Trabzonspor 3 maç kadın ve çocuklara oynayacak- 
Trabzonspor, geçen sezon Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile oynadığı 5. hafta maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'ndan 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası almış, Tahkim Kurulu 1 maç indirimle, cezayı 3 maç olarak onaylamıştı. 

Bordo-mavili ekip, yeni sezonda kendi evinde sırasıyla Sanica Boru Elazığspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarını seyircisiz oynayacak, 7. haftadaki Kasımpaşa maçıyla seyircisine kovuşacak. 

-Şenol Güneş 3 maç yasaklı- 
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligin ilk 3 haftasında takımını saha kenarından yönetemeyecek. 

Deneyimli teknik adam, geçen sezon Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile yapılan 6. ve son hafta maçında müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle PFDK'dan 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası almış, Tahkim Kurulu da bu cezayı onamıştı. 

Şenol Güneş, yeni sezonun ilk 3 haftasındaki Kardemir Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor maçlarında cezasını doldurduktan sonra, 4. haftada Sivasspor karşılaşmasıyla saha kenarına dönecek.   

-Cezalı futbolcular-  

Custavo Colman ve yeni transfer Zeki Yavru .

-Şener   PFDK'ya sevk edildi- 
Bunun yanı sıra, sezonun ilk hafta maçları öncesi Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener    , PFDK'ya sevk edildi. 

Sadri Şener, kulüp internet sitesinden TFF aleyhine yapılan açıklama nedeniyle,    kurula gönderildi. Şener   durumu PFDK toplantısında karara bağlanacak.