Yatırımcıların mağdur edildiğini belirten analiz siteleri, bir çok şikayetçi mektubuna da yer veriyor.

Konuyla ilgili bilgisine danıştığımız eski yönetici Dr. M. İrfan Coşkun, durumun iç açıcı olmadığını ve gerekli önlemler alınmadığı takdirde Trabzonspor’u karanlık günlerin beklediğini belirtti.

Coşkun, taraftarı göreve davet ederken, borsada yapılan hamleleri de HaberTS okurları için yorumladı.

Dr. M. İrfan Coşkun ;

“Sadri Şener Trabzonspor tarihinin en çok geliri olan döneminde başkanlık yapıyor olmasına rağmen, Trabzonspor tarihinin en büyük borcu ile karşı karşıya. Durum taraftarların tahmin ettiğinden çok daha vahim. Dar boğazdan dolayı önce tek gol umudu Vittek’i ve 1461 Trabzon’un önemli iki oyuncusunu satan Sadri Şener, nakit sıkıntısını geçici olarak çözmüştü. Geçtiğimiz günlerde borsada ani bir hamleyle hisse satarak futbolcu alacaklarını ödediler. Hisse satmak bir şirketin gündelik nakit ihtiyacı için yapılacak bir hamle olabilir mi? Borsa ile ilgilenenler bilirler. Bu iflas eden şirketlerin dahi yapmayacağı bir hamledir. Trabzonspor yatırımcının gözünde inanılmaz güven kaybetti. İnsanlar onlarca yıllık emeklerini, göz göre göre bir gecede kaybettiler.
Borsada hamleler planlanarak ve bilgilendirilerek yapılır. Sadri Şener, hisse senedi alacağız diyor, ertesi gün 1 milyon küsür kağıt satılıyor tekrar. Yani yatırımcıya, kağıtlarım değer kazanacak alın, deyip 1 milyon kağıt daha satarak, hem mevcut yatırımcı hem yeni yatırımcılar kandırılıyor. Mağdurlar manipülasyon iddiasıyla yetkililere suç duyurusunda bulundu. Trabzonspor’un imajı 3-5 kuruş için zedeleniyor. Yıllardır bu kağıtlar bir toplanıyor, bir satılıyor. Şu an taban fiyattan bir milyon kağıt daha satılarak bir haftada %37 değer kaybetti. Bununla kimler zengin oluyor? Bunların araştırılması yapılmalı.
Ülkemizde sportif şirketlere imtiyaz tanınıyor. SPK kulüplere yaptırım uygulayamıyor. Bu durum fırsat bilinerek Sportif Şirket yöneticileri, küçük yatırımcıyı mağdur edecek spekülatif hareketlerden kaçınmamaktadır. Yatırımcılar Fenerbahçe’ye büyük güven duyduklarını belirtirken, Trabzonspor için yakında iflas eder yorumları yapılıyor. Kasten zarara uğratılan binlerce insan Trabzonspor’a beddua ediyor. İşin garibi, mağdurlar, Trabzonspor kulübünde muhatap bulamıyorlar. Herkes birilerine yönlendiriyor ama yetkililer dahil kimsenin son hamlelerden haberleri yok. Ancak, Trabzonspor çok büyük zarara uğratılıyor. Bu hisseler toplandığında, Trabzonspor’u çok büyük bir dertten kurtardık denmemiş miydi? Şimdi yok pahasına satılan bu hisseler de neyin nesi? Yıllardır borsada yatırımcısına kar payı dağıtamadığı için zaten sıkıntı yaşayan Trabzonspor, yeni krizler ile SPK’dan büyük ceza alabilir.
Trabzonspor AŞ nin bağımsız denetçisi Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi, 11 Ocak 2013 tarihinde KAP’a verdiği raporda; Trabzonspor kulübünün 25.555.729 TL zarar ettiği ve bu durumun kulübün mevcudiyetini belirsizliğe sokabileceği belirtilmiştir. Ki bu rapor 2012 Haziran ayından öncesini, yani maddi açıdan iyi olduğumuz zamanların raporu. Bugün durumun çok daha vahim olduğunu herkes net olarak görebilmektedir. Konu hakkında daha fazla bilgisi olan insanlar bu konunun takipçisi olmalı. Trabzonspor’u seven herkes de bu konuyu araştırmalı, takip etmeli. Trabzonspor’u zor günler bekliyor. Trabzonspor Divan Kurulu üyeleri, Trabzonspor’un borsa işlemlerini ve mali durumla ilgi olarak yapılan harcamaları takip etmeli ve gerektiğinde müdahale etmelidir. Tüm Trabzonspor camiasını konuyu hassasiyetle takibe davet ediyorum.” dedi.