Trabzonspor, gol yollarından tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile attığı iki penaltı golüyle 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligde 9. haftada 6 gol kaydederek son 14 sezonun en kısır dönemini yaşadı. En son 2002-2003 sezonunda ilk 9 haftada 6 golde kalan bordo-mavililer, aynı dönemi bu sezon da yaşıyor. Karadeniz ekibi 2010-2011 sezonunda ise 9. hafta 23 gol atarak rekor kırmıştı.

En az gol atan 3 takımdan biri oldu

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk 9. haftasında 6 gol atarak, ligin en az gol atan 3 takımından biri oldu. Akhisar Belediyespor 5 gol atarken, Adanaspor ve Trabzonspor da 6 gol attı. Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezonun aynı döneminde ise rakip kalelere 12 gol göndermişti.

Forvetler 1 gol atabildi

Trabzonspor'un forvet oyuncularından Dame N’Doye, bordo-mavili forma altında ilk golünü Galatasaray'a karşı atarken, Muhammet Demir ve Jun Suk henüz siftah bile yapamadı. Trabzonspor'un attığı 6 golün ikisi penaltıdan gelirken, Onani (2), Yusuf Erdoğan, N'Doye, Mehmet Ekici, Uğur Demirok ise birer gol atabildiler.

Editör: TE Bilişim