Trabzonspor forması giyen ve ülkelerinin aday kadrosuna çağrılan 10 futbolcudan 8'i, milli takımların oynadığı maçlarda forma şansı buldu.

Ligde ilk 6 haftada 4 mağlubiyet ve iki galibiyet elde eden bordo-mavililer sadece üç gol atarken, kalesinde 10 gol görüp 12. sırada yer almıştı. Buna rağmen milli takımlara gönderdiği 8 oyuncusu forma şansı buldu.

Karadeniz ekibinde kaleci Onur, Okay A Milli Takımımız'a, Abdulkadir U19 Milli Takımımız'a, Esteban Kosta Rika Milli Takımı'na, Durica Slovakya Milli Takımı'na, Akakpo Togo Milli Takımı'na, Bero Slovakya U21 Milli Takımı'na, Onazi Nijerya Milli Takımı'na, Ramil Azerbaycan Milli Takımı'na, Suk da Güney Kore Milli Takımı'na çağrıldı. Bunlardan sadece Okay ile Onur, Türkiye A Milli Takımı'nda oynama şansı bulamadı.

Trabzonspor'da sakat oyuncuların iyileşmesiyle birlikte hemen her bölgede rekabet yaşanmaya başladı. Bordo-mavili takımda en büyük rekabet, orta sahada oluyor. Mehmet Ekici, Aytaç ve Okay formasını  korumak için mücadele ederken, bir süredir yedek kalan Onazi de tekrar formasını geri almak istiyor.

Bero ile Castillo, Yusuf Erdoğan ile Muhammet Demir arasında da rekabet yaşanıyor. İlk 6 haftada kadroya giremeyen genç oyuncular Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür de kadroda kendilerine yer bulmayı hedefliyor.
Editör: TE Bilişim