Trabzonspor'un ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı son anda galibiyeti kaçırması ve 1 puanı alması moralleri bozdu. Ancak karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında oynayıp adeta fark yaratan Jose Sosa'nın performansı umutları artırdı.

Sezon başında büyük umutlarla Milan'dan kiralanan ve devre arasında bonservisile kadroya kazandırılan Arjantinli yıldız nihayet beklenildiği gibi bir futbol oynadı.

Özellikle Beşiktaş'la 2015-16 sezonunda kazandığı şampiyonlukta oynadığı futbolla herkeste olumlu bir izlenim bırakan Sosa, Trabzonspor'da da ilk kez böylesi bir görüntü sergiledi. Bu olumlu durumun arkasında birçok faktör yatıyor. İlk olarak Sosa'nın Milan'dan bonservisinin alınması iki taraf için de sevindirici oldu. Kafa olarak rahatlayan Sosa, Trabzon şehrine de tam anlamıyla adapte oldu.

Ayrıca Türkiye Süper Ligi'ni de iyi bilen Arjantinli yıldız, daha fazla sorumluluk almak istiyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay ile de iyi bir diyalog kurduğu belirtilen ve fiziksel anlamda kendini toparlayan 32 yaşındaki futbolcu, camia içerisinde yeni bir transfer gibi yorumlanıyor.

Jose Sosa'nın Fenerbahçe maçındaki istatistikleri ise bir diğer dikkat çekici detay oldu. Sosa, 45 dakikada yüzde 57'lik pas isabeti, 12 başarılı hücum pası, 2 kilit hücum pası ve 1 şut ile oynadı.

Editör: TE Bilişim