Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Kulüp tüzüğümüzün günün şartlarına göre ihtiyaca hasıl olan ve aksaklık içeren birtakım maddelerinin yeniden düzenlenerek Dernekler Kanunu ile Türk Medeni Kanunu’na uygun hale getirilmesine yönelik bir süredir yürüttüğümüz çalışmalarda sona gelinmiştir. Yeni tüzükle ilgili taslak, Yönetim Kurulumuz, Divan Başkanlık Kurulu, Denetleme Kurulu, Sicil Kurulu, Disiplin Kurulu, Müze ve Arşiv Kurulu ile camiamızın paydaşlarının iş birliğiyle tamamlanmıştır” denildi.

Açıklanan taslak tüzükte 3 adet yeni üyelik eklendiği görüldü. Asil Üyelik, Onursal Üyelik ve Divan Kurulu üyeliklerinin korunduğu yeni taslak tüzüğe İstişare Kurulu, Taraftar üye ve Genç Üyelik eklendi.

Bu üyeliklerin şartları ise şöyle oluştu..

İŞTE O MADDE

ÜYELİK TÜRLERİ

a) ASIL ÜYELER:

Tüzük hükümlerine göre başvuruda bulunan adaylardan Yönetim Kurulunca üyeliğine karar verilmiş olanlardır.

b) İSTİŞARE KURULU ÜYELERİ:

Derneğin kurucu üyeleri ile Derneğin ilk beş asıl üyesinden (kurucu üyeler hariç) hayatta olanlar ile organ ve kurullarda daha önce görev yapmış veya halen görevine devam eden başkanları ile asbaşkanlarından oluşur.

c) ONURSAL ÜYELER:

Kulübün amaçlarına ve çalışma konularına, belirli ve önemli hizmetleri veya katkıları olan kişiler arasından, İstişare

Kurulu veya Divan Başkanlık Kurulunun teklifi Yönetim Kurulunun onayı ile seçilen kişilerdir. Onursal üyelik belgesi teklif eden Kurul Başkanı ve Dernek Başkanı tarafından imzalanır.

Onursal üyeler, organlara seçme ve seçilme hakkına sahip olmayıp Tüzükte gösterilen aidatları ödemekle yükümlü değildir.

Dernek asıl üyelerinin aynı zamanda onursal üye olarak seçilmeleri mümkündür.

d) DİVAN KURULU ÜYELERİ:

Üyelik başlangıç tarihinden itibaren 25 yılını dolduran, bu süreçte üyelik yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren, disiplin cezası almamış olan ve Türk Ceza Kanun’unun 53.maddesi gereğince haklarını kullanmaktan men edilmemiş bulunan asıl üyelerden oluşur.

Mevcut organ ve kurulların başkanları ile yönetim kurulu başkanı ve üyeleri de görev süreleri ile sınırlı olmak üzere Divan Kurulu üyesi sayılır.

e) TARAFTAR ÜYE:

Tüzüğün 11/B maddesindeki üye olma şartlarına sahip ve organları/kurulları seçme ve organlara/kurullara seçilme hakkına sahip olmayan üyelerden oluşur.

f) GENÇ ÜYE:

Doğumun nüfusa bildirilmiş olması kaydıyla, yeni doğanlar ile 16 yaşından gün almamış kişiler. Doğumun nüfusa bildirilmiş olması kaydıyla, yeni doğanlar ile 16 yaşından gün almamış kişiler. Bu kişilere genç üye kartı verilir.