Son olarak Galatasaray, Bursaspor, Atiker Konyaspor, Kartalspor'un da yer aldığı ve 2006 yaş grubunda toplam 32 takımın mücadele ettiği Antalya'da düzenlenen özel bir turnuvaya da katılan Trabzon Samandıra Futbol Kulübü, beşinci olma başarısı gösterdi. 

Bir senelik geçmişi olmasına rağmen Trabzonspor adına İstanbul'daki genç isimleri keşfetme misyonu da bulunan kulüp, şimdiden Trabzonspor'a ve Türk futboluna önemli isimler kazandıracak bir yol izlediğini gösterdi. 

BÜYÜK TAKIMLARA KARŞI MÜCADELE ETTİLER 

Antalya Cup U12 (2006 yaş kategorisi) takımları arasında Ersel Aksoy'un çalıştırdığı Trabzon Samandıra Futbol Kulübü beşinci olurken, bu yaş kategorisinde Türk futbolunun altyapısı en iyi takımlarından Galatasaray şampiyonluğa ulaştı. 

HEDEF YENİ GENÇ YETENEKLERİ KEŞFETMEK 

Futbolcu ithal eden değil, futbolcu ihraç eden bir anlayışla çalışmalarına devam eden kulüp yetkilileri de hedeflerinin, Türk futboluna "yeni Yusuf Yazıcı'lar armağan etmek olduğunu dile getirdi. Antalya'daki turnuvanın ardından konuşan kulüp yetkilileri "Türkiye'de yetenekli futbolcular bazen eksiklerinden dolayı çabuk gözden çıkarılıyor. Oysa bir kulübün yönetimi ve teknik kadrosu yetenekli futbolcunun eksiklerine odaklanmalı ve bu eksikleri gidererek futbolcuyu Türk futboluna kazandırmalıdır. Kulüp alt yapılarının aldıkları kupadan çok Türk futboluna ve kulübüne kazandırdığı futbolcularla anılmalıdır" ifadelerini kullandı.