Trabzonspor sürecinden bahseden Çalımbay, "Kimse arkamızdan bir kelime konuşamaz. Maddi kriz kesinlikle futbolcuların performansına yansıdı" dedi. İşte o açıklamalar;

 "Benim 1 yıllık mukavelem vardı. Özkan Sümer ve başkanımızla konuştuk. Bana, 'devam edecek misin?' diye sordular. Ben de hayır dedim. Trabzonspor, beklentilerimi karşılayamadı. Burada sorunlarla karşılaştık ve buna rağmen en iyisini yapmaya çalıştık. Bunca sıkıntıya rağmen başarılı olduğumu da düşünüyorum. Maddi kriz kesinlikle Sosa ve diğer oyuncuların performansına yansıdı. Son maçlarımızda da bunu net bir şekilde gördük"

"Yeni teknik direktör noktasında haberlerin çıkması benim için önemli değil, ben kararımı vermiştim. Yeni bir yönetim geldi ve küçülmeye gidecektir. Bunlar doğal şeyler. Kalan maçlarımızı kazanmamız için futbolcularımızın moralinin yüksek olması lazımdı. Sosa, Kucka ve Burak'ın gideceğini bilemem. Bir tarafta Burak demeç veriyor, sonrasında yönetim demeç veriyor. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Yeni yönetiminde hakkıdır, değişiklikler yapacaktır. Buradaki şartlarda bizim şansızlığımız da var. Biz Trabzonspor'a bir kuruş para harcatmadık. Benim içim rahat. Devre arasında takviye yapılsaydı çok daha iyi yerlerde olabilirdik"

"Ben buraya geldiğimde kendim hedef koyarsam o hedefi gerçekleştiririm ve o hedefi yakalarım. Aslında Türkiye Kupası'nda Akhisar'a işi bırakmamız lazımdı. Yarı final maçında Galatasaray'ın azizliğine uğradık.Sonrasında Akhisarspor'a karşı Fenerbahçe'de kazanamadı. Geçen sezon bunu yaşadık. Kimse arkamızdan bir kelime konuşamaz. Burada yaşadığımız sıkıntılar talihsizlikler oldu. Bu sezon değişik bir lig yaşandı. Çok çekişmeli bir lig oldu. Buradaa Başakşehir'in de payı büyük. Başakşehir zirvedeki en rahat takımdı. Diğer takımlara göre baskı yoktu. Devre arasında Arda Turan'ı transfer ettiler. Bana göre Beşiktaş, Türkiye'nin en başarılı takımı. Devre arasında takviyeler yapabilseydik daha farklı olabilirdi. O dönem yönetim de almak istedi ama imkanları yoktu. Ben benden önceki teknik adamlar kadar şanslı değildim"

Radyospor
 

Editör: TE Bilişim