Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan bordo-mavili yönetici, CAS VE FIFA süreçlerinin dışında transfer gündemleri hakkında çok önemli açıklamalar yaptı.

Gökhan Saral’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde : 

“Daha iyi bir Trabzonspor izleteceğiz”

Trabzonspor 2017 yılında aldığı sonuçlarla başarılı bir grafiğe doğru ilerlemekte. Son 2 maçta berabere kaldık. Bu süreçte tabi ki Trabzonspor’un ikinci yarıya başlangıcında transferleri oldu. Namağlup olarak yola devam ediyoruz. İnşallah daha iyi bir Trabzonspor izleteceğiz. Bu yönde çalışmalarımız devam etmekte. 

“CAS sonrası FIFA’ya da gideceğiz, kupamız iade edilecek”

Trabzonspor’un 2010-11 sezonu şampiyonluğu ve UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi’ne davet edilmesi, şampiyonluk TFF tarafından tescil edilmemesi üzerine müracaatlarımız oldu. CAS’taki görüşmede başkan ile birlikte ben de bulundum. Zaten haklı olduğumuz bir davadan bahsediyoruz. Böyle bir onurlu durum var ortada. İyi bir sunum gerçekleştirdik. Oradaki tarafsızlığı düşünürsek, CAS davası sonucu sanırım Mayıs başı gibi sonuçlanacaktır diye düşünüyoruz. Bizim aleyhimize bir karar çıkacağını tahmin etmiyorum. Çıkma şansını da % 0 görüyorum. CAS kararı sonrası FIFA müracaatımız olacak. CAS kararını beklemek lazım. Şahsi düşüncem FIFA’ya da gideceğimizdir. Trabzonspor’un şampiyonluğu tescil edilecektir ve kupası verilecektir. Ayrıca elde edilecek gelir konusunda da beklentilerimiz var. Bu süreç kaçınılmazdır. Bu travmayı yaşatanlar bedeli ödeyecektir. 

“CAS’tan aleyhimize bir karar çıkma ihtimali yok”

Önce CAS’ın kararını beklemek gerekiyor. Oradaki algıyı ve izlenimleri anlatıyorum. Zaten uzun süren bir dava, hazırlık süreci ve sunum süreci var. Şampiyonlar Ligi’ne davet edilişimiz, TFF’nin şampiyonluğu tescil etmemesi sonrası biz CAS’a gittik. CAS’a müracaatımız UEFA’yı ve TFF’yi sorgulamaktı. CAS bunları dinledi. Dosyalarımız sunuldu. CAS heyeti konuyu detaylı şekilde inceledi. Muhakeme sunumu da gerçekleşti. Profesör ve hocalarımız sunumlar yaptı. Trabzonspor aleyhine % 1 bile olumsuz durum olacağını düşünmüyorum. Böyle bir şey öngörmüyorum. 

Trabzonspor müzesi konusu…

Ben Trabzonspor yönetiminde şike ile alakalı duruşu ve mücadelesi net olan bir yöneticiyim. Bu mücadeleyi sonuna kadar da devam ettireceğim. Trabzonspor, Trabzon’un mutluluk ve üzüntü kaynağıdır. Konu Trabzonspor olunca mücadele ortak verilir. Her şey bir kenara bırakılır. Büyükşehir Belediyesi bir müze yaptı, hizmete açtı. Turistlere ve insanımıza hayırlı olsun. Trabzonspor’a da bir köşe ayırdılar. Teşekkür ediyoruz. Ama oradaki şampiyonluk tablosuna baktığımızda atlanılmış bir şey yok. Oraya bilerek yazılmadı. Hata yaptık, düzelttik ifadesini kabul etmiyorum. Bu işin sorumlularının da sorgulanacağını düşünüyorum. Bizim bir tezat oluşturmak gibi durumumuz yok. Yazıyı eksik yazanların bir gözden geçirilmesi gerekir. Bu durum bizde bir motivasyon eksikliği yaratmaz. Hassasiyet gösterdiğimiz şu dönemlerde benzer bir hassasiyet beklerdik elbett. Bunu da eklemiş olayım.

Golcü Burak Yılmaz transfer edilecek mi?

Burak Yılmaz gol kralı olmuş bir oyuncu. Trabzonspor’un Türk futboluna kazandırdığı bir değerdir. Giderken de kulübe para kazandırarak gitmiştir. Transfer konusu, başkanımız ve asbaşkanın kontrolünde yürüyor. Varsa da bir görüşme şu an benim bilgim yok. Özel görüşme olabilir. Trabzonspor taraftarı, Burak’ı sevdiği için Galatasaray’da oynarken gönül koymuş olabilir. Daha sonra Burak, stat açılışında da vardı yanlış hatırlıyorsam. Kırılganlığın gittiğini ve taraftarın onu bağrına başacağına inanıyorum. 

Saral’dan Tunay ve Tolgay açıklaması…

Kasımpaşa’dan Tunay Torun ve Beşiktaş’tan Tolgay Arslan gibi oyuncular Türk futbolunun değerli oyuncuları. Biz de Türk futbolunun 4 büyük kulübünden biriyiz. Başkanımız Muharrem Usta 50. Yıl için fedakarlık yapıyor. Eğer faydalı olacakları düşünülüyorsa transfer olabilir. Transferler gerçekleşebilir. Eğer faydalı bir oyuncu varsa, Trabzonspor’un menfaatleri de uyarsa başkanımız bu transferleri yapacaktır. Ama imza atılana kadar her an her şey değişebilir.

“Stadımız ilk maçlardan daha iyi hale geldi”

Cumhurbaşkanımız ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yeni bir stada kavuştuk. Şu andaki süreçte stadın kullanım açısından daha aktif nasıl olur diye projeler geliştirdik. Yavaş yavaş bunu çözmeye başladık. Oynadığımız ilk maçlardan çok daha iyi hale geldi. Takdir edersiniz ki bazı şeyler test yaparak ortaya çıkabilir. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Gerekli deneyimleri elde ediyoruz. Tesislere gelince, idare binasının taşınacağı bir merkez var. Biz Trabzonspor olarak planlayıp tadilat sonrası hizmete açacağız. Orası da planlamalarımız arasında. Kurumsal çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir. Tüm taraftarlarımızı Kardemir Karabükspor maçına davet ediyorum. Futbol kalitesi artıyor. Karabükspor da ligin iyi takımlarından biri. Fakat favori Trabzonspor’dur. Taraftarımızı, takımımıza sahip çıkmaya 25-30 bin kişilik bir katılıma ulaşmaya davet ediyoruz.