Galatasaray Odebank, geçtiğimiz sezon Trabzonspor forması giyen Dwight Hardy ile 1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Aslan, ayrıca Amerikalı uzun forvet Richard Hendrix ile bir yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle:

1987 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde doğan Hardy, basketbol eğitimine de burada John F. Kennedy Lisesi’nde başladı. Kolej kariyerine ise Indian Hills’te başlayan 29 yaşındaki oyuncu, burada iki sezon geçirdikten sonra St. John’s Koleji’ne geçti. Kolejdeki son sezonunda çıktığı 33 maçta 18,3 sayı, 1,2 ribaund ve 1,8 top çalma istatistikleriyle sezon sonu turnuvasında takımına önemli katkı sağladı. Bu sezon sonunda Big East Konferansı’nın en iyi beşine de seçilen Hardy, profesyonel kariyerine adım atmak üzere İtalya’nın yolunu tuttu.

Serie B ekiplerinde Pistoia Basket’te ilk sezonunda 22,2 sayı, 3 ribaund ve 2,2 asist istatistiklerini yakalayan Dwight Hardy, sayı kralı olarak “Serie B En Değerli Oyuncu” ödülünün sahibi oldu. 2012-2013 sezonunda İtalyan takımları Avellino ve Sigma Barcellona formaları giyen Birleşik Amerikalı, gösterdiği performansla kariyerindeki ilk büyük sıçramayı yaparak Virtus Bologna ile anlaştı.

Bologna şehrinde geçirdiği sezonda kariyerinin en iyi üçlük yüzdesini (43,2) burada yakalayan Birleşik Amerikalı, 2014 yazında Türkiye’ye geldi. Trabzonspor ile geçirdiği üç sezonda takımının en önemli parçası olan Hardy, Trabzonspor’un ilk sezon playoff yarı finali oynamasına katkı sağladı. Galatasaray Odeabank’ın şampiyonluğuyla sonlanan 2015 – 2016 Eurocup sezonunda ilk Avrupa kupası deneyimini yaşayan 29 yaşındaki şutör guard, 16 karşılaşmada 15,8 sayı, 1,4 ribaund ve 3,3 asist istatistikleriyle takımının en skorer ismi oldu. 28 Nisan 2016’da oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında 33 sayı kaydeden Dwight Hardy’nin BSL sayı rekoru da bu karşılaşmaya ait.

Skorer kimliğiyle ön plana çıkan Dwight Hardy’ye Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, Yenilmez Armada kariyerinde başarılar diliyoruz.