Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) belirlediği 14 kişilik yabancı oyuncu kontenjanında sınıra yakın olan Trabzonspor'un rmevcut kadrosunda Esteban, Pereira, Durica, Medjani, Mas, Ibanez, Onazi, Bero, Castillo, Bongonda, N’Doye ve Rodallega olmak üzere 12 yabancı oyuncu bulunduruyor. Bordo mavili takım, 2 yabancı futbolcu transferi daha yapması durumunda kontenjanı dolduracak. 

TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLECEK 

Takımı 4 takviye daha yapmayı planladığı için bu amaçla yabancı oyuncu pazarına yönelen Trabzonspor’un Milan’ın orta saha oyuncusu Kucka ile de büyük oranda anlaşmaya vardığı belirtildi. Bu oyuncuyu da kadrosuna katması halinde sadece 1 yabancı transferi hakkı kalacak olan bordo mavililerin, mevcut yabancı oyuncular için gelecek teklifleri değerlendirmeye alacağı bildirildi. 

İLK SIRADA IBANEZ 

Trabzonspor’da transferine izin verilecek oyuncuların başında bu sezon takımda fazla forma şansı bulamayan Ibanez’in olduğu ifade edildi. Bordo mavililerin ayrıca forvet oyuncuları N’Doye ile Rodallega’nın yanı sıra orta sahada görev yapan Onazi ve Bero için de iyi bir teklif gelmesi durumunda bu oyuncuların satışına sıcak bakabileceği kaydedildi. 

KİRALIKTAN DÖNENLER KADRODA DÜŞÜNÜLMÜYOR 

Teknik direktör Ersun Yanal’ın 2016-17 sezonunu farklı takımlarda kiralık olarak tamamlayan Aykut Demir, Muhammet Demir, Musa Nizam, Sefa Yılmaz ve Ramazan Övüç gibi oyuncularını gelecek sezonki kadrosunda düşünmediği ifade edildi. Bu oyunculardan kendilerine kulüp bakmaları istendiği ve transferde kolaylık sağlanabileceği kaydedildi.