Bugün Hürriyet Gazetesi'nde yer alan ilana Trabzonspor Kulübü zorunlu olarak kamuoyu aydınlatma platformu üzerinden cevap verdi.

Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada,

''Bir süredir çeşitli medya organlarında yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı doğmuştur. Şirketimizin hakim ortağı Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş'nin sahibi durumunda olan Trabzonspor Kulübü Derneği'nin 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Genel Kurulu'nda kabul edilen gündemin 7. maddesinin iptali talebi ile dava açılmıştır. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2013/254 Esas sayısı ile görülen davada ilk derece Mahkemesi dava konusu maddenin iptaline ilişkin karar vermiştir. Bu karar önce Yargıtay nezdinde temyiz edilmiştir. Yargıtay 18. Hukuk Dairesince kararın onanmasını takiben, anılan karara, 10.04.2015 tarihinde karar düzeltme talebi ile Yargıtay nezdinde tekrar itiraz edilmiş olup, Yargıtay incelemesi devam etmektedir.  Bir başka deyişle söz konusu karar henüz kesinleşmemiş ve dolaysıyla icra edilebilir bir nitelikte değildir. Trabzonspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu'nun, bağlı şirketlerin ve Şirketimizin Yönetim Kurullarının görev ve yetkileri devam etmekte olup bu görev ve yetkilere ilişkin herhangi bir hukuka ve kanuna aykırı durum söz konusu değildir.'' ifadeleri kullanıldı. 

Bordo Mavili kulüp başta olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu ve çeşitli kurumlara gönderilen ihtar ise şu şekilde;

''20. 05. 2015 tarih ve Kartal 9. noterden 13226 yevmiye numarasıyla Trabzonspor yönetim kurulu ve ilgili kuruluşlara çektiğimiz ihtarda:

1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı ve Yargıtay 18. Hukuk Dairesi onayıyla yetkisiz duruma düşen Trabzonspor yönetim kurulunun bundan sonra yapacağı tüm icraatların aşağıdaki ihtarda belirtildiği şekilde gayri hukuki olduğunu kamuoyuna ilanen bildiririz. 

Konu: Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu 2013 / 254 esas 2013 / 575 karar sayılı kararının, Yargıtay 18. Hukuk dairesinin 2014 / 19551 esas 2015 / 3228 kara sayılı kararı ile onanmış olması ile görevde olan Trabzonspor Kulübü Derneği ve iştiraki şirketlerin yönetim kurullarının yetkisiz olduğunun, yaptıkları işlemlerin geçersiz olduğunun ihtarıdır. 

Açıklamalar: Trabzonspor Kulübü Derneği'nin 25 - 26 Mayıs 2013 tarihli genel kurulunda kabul edilen tüzüğünün 68. maddesinin geçici 4. madde ile değiştirilmesine ilişkin genel kurul kararı Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2013 / 254 esas ve 2013 / 575 karar sayılı ve 08. 11. 2013 tarihli kararı ile iptal edilmiş olup söz konusu kara Yargıtay 18. Hukuk dairesinin 2014 / 19551 esas ve 2015 / 3228 karar sayılı kararı ile onanmıştır. 

Kesinleşmişyargı kararına rağmen mevut yönetim kurulu yeni bi seçimli genel kurul çağrısı yapmamakta ve yargı kararını uygulamamaktadır. Şu halde yönetim kurulu ve diğer kurullar ile Trabzonspor Kulübü Derneği yönetim kurulu kararı ile iştirak şirketlerine atanmış olan ve hale görevlerini sürdüren kişilerin hukuken yetkisiz olduğu açıktır.

Mevcut dernek yönetim kurulu ve iştirak şirketlerin temsil ve ilzam yetkisinin olmadığı, para çekme, sözleşme imzalama, taahhütte bulunma, transfer anlaşmaları yapma, sponsorluk anlaşmaları yapma, menkul - gayrimenul alma / satma, hisse senedi alma / satma, sermaye artırımına karar verme, borçlandırıcı işlemlerde taraf olma, alacak temlik etme, kredi sözleşmelerinde taraf olma ve diğer hukuki işlemleri yapabilme yetkisi bulunmamaktadır. 

Bu yasal işlemi yapmayan veya geciktiren yönetim kurulu üyelerinin sonuçlardan sorumlu olabileceğini de ayrıca belirtmek isteriz. 

Yukarıda açıklanan nedenler ile yetkisiz olan yönetim kurullarının taraf olacağı her türlü sözleşmenin geçersiz olacağı bir kez daha ihtar edilerek muhattapların u yönde davranmasını, aksi halde ihtar tarihinden sonra yapılacak işlemlerle ilgili olarak muhattapların da hukuki sorumluluğu doğacağını ihtaren bildiririz.''