Trabzonspor - Antalyaspor mücadelesi nefesleri kesti! Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor, Avni Aker'in son maçında Antalyaspor'u konuk etti. Antalyaspor mücadeleden 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Antalyaspor'a galibiyeti getiren gol, 8. dakikada Chico'dan geldi. Öte yandan Antalyaspor'da 49. dakikada Diego Angelo, penaltı vuruşunda Onur Kıvrak'ı geçemedi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 11 puanla 13. basamağa gerilerken, Antalyaspor ise 12 puanla 11. basamağa yükseldi.

Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacakke, Antalyaspor ise evinde Adanaspor'u konuk edecek.

ERSUN YANAL'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor, son oynanan Beşiktaş maçının ilk 11'ine göre tek değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Ersun Yanal, Beşiktaş maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Uğur Demirok'un yerine, savunmada Mustafa Yumlu'yu görevlendirdi.

Durica ile stoperde görev yapan ve en son bordo-mavili takımın 4-0 mağlup olduğu Kardemir Karabükspor maçında oynayan Mustafa Yumlu'nun, 4 maçlık forma özlemi Antalyaspor maçıyla son buldu.

CASTILLO ŞOKU

Trabzonspor'da ligin 8. haftasındaki Galatasaray maçında yaşadığı sakatlığın ardından tedavi sürecini tamamlayan ve takımla çalışmalara başlayan Fabian Castillo'nun, dünkü antrenmanda yeniden sakatlandığı belirtildi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Galatasaray müsabakasında sol uyluk arka kasında yaşamış olduğu sakatlıktan sonra yaklaşık bir hafta önce tedavisi tamamlanan ve takım antrenmanlarına normal şekilde katılan Fabian Castillo, dün akşam yapılan antrenmanda sol uyluk ön kasından yeni bir sakatlık yaşamıştır. Yapılan MR incelemesi sonucu kas lifi yırtığı tespit edilen sporcumuzun tedavisine başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Karadeniz ekibinde Beşiktaş maçında sakatlanan Onur Recep Kıvrak ve Yusuf Erdoğan ilk 11'de görev alırken, daha önce geçirdiği sakatlık sonrası iyileşen Güray Vural da 18 kişilik kadroda bulundu.

VEDA ÇAĞRISI CEVAP BULMADI

Öte yandan, yapımı son aşamaya gelen Akyazı Stadı'na geçmeyi planlayan Trabzonspor Kulübünün, yaptığı "veda" çağrısına rağmen Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerinde yer yer boşluklar gözlendi.

Antalyaspor'un 200'e yakın taraftarı da Trabzon deplasmanında takımı yalnız bırakmadı.

ANTALYASPOR ERKEN GOLÜ BULDU

Karşılaşmaya hızlı başlayan Antalyaspor, maçın henüz 8. dakikasında üstünlüğü ele geçirdi.

Sol kanattan kazanılan korneri Ramon Motta paslaşarak kullanıyor. Ardından Ramon Motta'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Ondrej Celustka'dan seken topu önünde bulan Chico'nun sol ayağıyla yaptığı vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

İlk yarıda Trabzonspor yakaladığı pozisyonları gole çevirmeyi başaramadı ve Antalyaspor soyunma odasına 1-0 önde girdi.

PENALTI VE BÜYÜK İTİRAZLAR

Karşılaşmanın 2. yarısına da Antalyaspor etkili başladı ve henüz 46. dakikasında penaltı kazandı. Maçın hakemi Alper Ulusoy, pozisyonda önce faul kararı verdi, sonrasında yardımcısının uyarısıyla ceza alanında olduğunu düşünerek penaltı verdi.

Pozisyonda Mustafa Akbaş Serge Mbilla Etame'ye kontrolsüz bir müdahalede bulunmuştu. Topun başına gelen Diego Angelo, Onur Kıvrak'ı geçemedi ve Onur yaptığı harika kurtarışla takımının 2. golü yemesini önledi.

TRABZONSPOR BİR TÜRLÜ GOLÜ BULAMADI

Avni Aker'in son maçından galibiyetle ayrılmak isteyen Trabzonspor, dakikalar geçtikçe ataklarını sıklaştırdı, ancak son vuruşu bir türlü yapamadı.

Bordo-mavili ekipte ayrıca tam 8 isim sarı kart görürken, Okay Yokuşlu ve Mehmet Ekici Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düştü.