Son yıllarda kesintisiz yayınlanan Trabzonspor Dergisi, Muharrem Usta yönetiminin göreve gelmesi ile birlikte yayın hayatına düzensiz şekilde devam ediyor.

Trabzonspor Dergisi'nin kadrosunda değişime giden Usta yönetimi yeni kurduğu yapı ile bu alanda başarısız oldu. Derginin Genel Yayın Yönetmenliğini 2009-2015 yılları arasında yapan Serdal Şahin de konuyla ilgili olarak Taka Gazetesi'nde bir köşe yazısı yazarak eleştirilerini ortaya koydu.
İşte Serdal Şahin'in "Şu dergi meselesi" başlıklı yazısı:

Gelelim şu Trabzonspor’un resmi dergisi meselesine…

2009-2015 yılları arasında 62’den 124’e kadar çıkan sayıların genel yayın yönetmenliğini yapmış birisi olarak bu satırları yazmayı kendimde hak görüyorum.

Bir bebek misali bakıp büyüttüğümüz, dizgisinden baskısına, röportajından haberine, abonesinden bayisine, satışından iadesine kadar her kalemiyle ilgilendiğimiz, içeride yaşadığımız birçok sıkıntıya rağmen hiçbir sayısını aksatmadığımız Trabzonspor Dergisi’ne…

Genel müdüre biat etmediğim için türlü türlü ayak oyunlarıyla hizmetinden el çektirildiğimiz Trabzonspor Dergisi malumunuz uzunca bir süredir çıkmıyor.

Yıllarca talep etmemize rağmen destek eleman almamalarından kaynaklanan geç kalışlarımızdan kaynaklanan bütün eleştirileri göğüsleyip bir sonraki sayıyı hazırlamak için gerekli motivasyonu her seferinde nasıl bulduğuma bugün bile inanamadığım dergi artık çıkmıyor.

Bir dönem röportajlarıyla, tasarımıyla ödüller alan, medyada en çok bahsedilen kulüp dergisi olmayı başaran Trabzonspor Dergisi ne yazık ki hasta. Eserinizle gurur duyabilirsiniz.

Trabzonspor’un önemli iletişim aracı olan dergi en son bundan tam 5 ay önce Yusuf Yazıcı kapağıyla çıktı. Son bir yılda ise sadece dört sayı yayınlanabildi.

Önce E-Dergi formatında olacak denildi.

Gelen tepki ve talepler doğrultusunda az sayıda basılmaya devam edildi. Bugün ne olduğu belli değil.

Üstelik medya departmanındaki eleman sayısı Usta yönetiminde hayli artmışken…

Usta yönetimi sonrasında içerideki medya yapılanmasının yanında dergi için dışarıda kurulan ekip de havlu attı anlaşılan.

Tevazunun fazlası iki yüzlülüktür’ der bir düşünür... Bu nedenle “ben” demekten imtina etmeyeceğim.

Görevde bulunduğum süreçte neredeyse tek başıma yaptığım iş, denenen türlü formüllere rağmen başarılamıyor.

Önce hem içerik hem de tasarımı genel müdür eliyle kulüp dışına 5 katı maliyetle verildi, 5-10 sayı çıktı.

Sonra dizgisi Trabzon’da bir ajans tarafından, içeriği kulüp eli ve medyadaki bazı isimlerin katılımıyla hazırlanmaya çalışıldı.

Velhasıl görüldüğü üzere olmadı, olmuyor…

Göreve gelince ilk işimiz TV kurmak diye vaatte bulunanlar ayda bir çıkması gereken dergiyi çıkaramıyor. Bugün dahi kulüpten zaman zaman iyi işler çıkıyorsa bilin ki o işler en alt düzeyde çalışanların fedakarlıkları ve özverileriyle üretiliyor.

Dergiden yola çıkarak kulübün diğer alanlardaki ahvalini varın siz düşünün.

Editör: TE Bilişim