Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında son sıralardan kurtulmak isteyen Torku Konyaspor ile moral peşinde olan Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Hüseyin Göçek düdük çaldığı karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele başladığı gibi 0-0'lık eşitlik ile sona erdi.

Alınan bu sonucun ardından ev sahibi Torku Konyaspor puanını 28'e yükseltirken Trabzonspor 34 puana ulaştı. Spor Toto Süper Lig'in 24 haftasında Torku Konyaspor, Kayseri Erciyesspor'a konuk olacakken, Trabzsonpor ise Hüseyin Avki Aker Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk edecek.

FIRTINA'DA 9 EKSİK

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Kadir Keleş ve Bamba ile Marc Janko, Colman, Fatih Öztürk, İbrahim Demir, Soner Aydoğdu, Şahin Aygüneş ve Abdulkadir Özdemir, mücadele öncesinde kadroda yer almadı ve bu mücadelede Trabzonspor'u yalnız bıraktılar.

26. RANDEVU

Trabzonspor ile Torku Konyaspor, bu maç ile birlikte lig tarihinde 26'ıncı kez karşı karşıya geldi. Bugüne kadar iki takım arasında yapılan 26 maçta, Trabzonspor 13 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 6 maçı ise Torku Konyaspor kazandı. 7 karşılaşma da beraberlikle sona erdi. Trabzonspor, söz konusu maçlarda rakibine 39 gol atarken kalesinde ise 27 gol gördü.

KONYASPOR ATTI AMA...

Karşılaşmanın 22. dakikası oynanırken, etkili gelişen Konyaspor atağında Djlama, sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve topa yükseklik kazandırdı. Djalma'nın ortası ile uzak direkte bulunan Hasan Kabze topu kafasıyla kale sahasına çevirdi ve Thorvaldsson topu ağlara gönderdi. Ancak Thorvaldsson'un bu pozisyonu, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

UFAK GERGİNLİK

Torku Konyaspor'un ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golünü hemen iki dakika sonrasında sahada sinirler gerild. Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Trabzonspor forması giyen Bourceanu, rakibine faul yaptı. Bu pozisyonun sonrasında 28 yaşındaki oyuncunun topu rakibine vermemesinin ardından sahada ufak bir tartışma meydana geldi ancak olay büyümeden önlendi ve mücadeleye devam edildi.

MUSTAFA YUMLU KORKUTTU

Mücadelenin 35. dakikası oynanırken, Trabzonspor forması giyen Mustafa Yumlu, topu kontrol etmesinn ardından sakatlık geçirdi ve mücadelenin hakemi Hüseyin Göçek'ten mücadeleyi durdurmasını istedi. Göçek'in kararı ile oyun dururken, Trabzonspor kalecisi Onur'un da takım arkadaşına yardımı ile ciddi bir problemi olmayan Mustafa Yumlu oyuna devam etti.

ONUR YİNE DEVLEŞTİ

Maçın 53. dakikasında ev sahibi Konyaspor yine Trabzonspor kalesine etkili geldi. Ceza alanı içerisinde sağ çaprazdan Hasan Kabze'nin ortası ile topla buluşan Borek, topun gelişine vuruşunu yaptı ancak bordo mavili ekibin başarılı file bekçisi Onur, bu şutu çok iyi çıkardı ve takımının geriye düşmesine engel oldu.

KONYASPOR'DA PENALTI BEKLENTİSİ

Etkili gelişen Konyaspor atağında, sol kanatta topla buluşan Hasan Kabze ceza alanına ortasını kesti ancak topa yükselen Djalma istediği vuruşu yapamadı ve Torku Konyaspor mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Ayrıca mücadelenin 74. dakikasında Konyaspor'un atağında, atak yönüne göre sol kanattan gelişen pozisyonda Ergün'ın içeriye çevirdiği top Bosingwa'ya çarptı ve kornere gitti. Ev sahibi bu pozisyon sonrasında penaltı beklese de, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek aynı fikirde olmadı.

Mücadelenin son bölümlerinde her iki ekip de 3 puana uzanmak için savunma güvenliğini ikinci plana atarak rakip kalede gol bulmayı denese de, final paslarında isabetsizlik her iki ekibin de gol sevinci yaşamasına engel oldu ve mücadele 0-0 eşitlik ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim