Bordo  mavililer 38.olağan divan kurulu toplantısı bugün Kadir Özcan Tesisleri'nde başladı. 

Toplantıya Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzonspor eski başkanı Faruk Özak, Salih Erdem, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminden Ali Kemal Başaran,    

Trabzonspor'un eski başkan yardımcısı Nevzat Şakar ve çok sayıda divan üyesi katıldı. 

Genel kurulda konuşan Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, bu yıl aralık ayında kongrenin yapılacağını vurgu yaparak, aidatların ödenmesi konusunda hayal kırıklığı içinde olduklarını söyledi. 

'SPONTE AÇIKLAMALAR OLACAK' 

Sürmen açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; 

Trabzonspor'un 38.olağan toplantısına hoş geldiniz. Toplantımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na rastalmış olması özel bir tercih midir? Tüzükayı gereği Ekim ayının sonunda yapılması gerekiyordu. Alanlarda olduğumuz kadar bir arada olacağımızda önemlidir Bize Cumhuriyeti hediye eden Gazi Mustafa Kemal'i vbe o tarihte bunun kararını alan TBMM'nin üyelerini rahametle anıyoruz. İyi ki CUmhuriyet var iyiki öndermiz var. Divan toplantılarını genelde basına da dağıtmak için yazılı verirdik. Bu sefer sponte yapmaya karar verdi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA 

''Trabzonspor'un yeni yönetmi yaklaşık 1 yılını doldurmak üzeredir. Elbette iyi günlerimiz olacaktır. Bundan sonrada olacaktır. Bunları doğru bakış açılarıyla doğru yorumlayarak doğru bilgilerle tartışabilmektedir. Bu genelkurularrı yapma amacı zaten budur. Yani o zaman ki ağabeylertimiz bu tüzüğü hazırlarken ney yapmışlar kulübün faaliyetleri ile ilgili yılda iki kere en azından divandan olağanüstü hallerde ise acil toplanması gereken hallerde her zaman toplanıp değerlendirmeler yapılsın. Bu nedenle Trabzonspor'un tüzüğünde bir takım sıkıntıla rgörüldüğü içn değişim yönünde çalışmalar yapılmıştı ancak 15-20 gün önce tüzükçalışmalarına devam edileceği yönünde fikir aldk bundan çok mutlu olduk. Trabzonsporun gerçekten bırakın dernekler masasının baskısına bu tüzük yasal değil demesine biizm kurum olarak ihtiyacımız var. Bir kurumun herhangi bir yapının nasıl daha sağlıklı çalışacaüına karar veren genel kurulun bir tüzüğüdür. Kişilerin keyfi yoktur burada.  

25 BİN ÜYEDEN 6 BİN ÜYE AİDATLARINI ÖDEDİ 

''30 Eyül'E kadar aidatların yaıtırlması gerekiyordu.Biz ne kadar üye ne kadar aidat yatırmış diye baktık. Hayal kırıklığına uğradık. 25 bine yaklaşan üye sayısına 6 bin 300 üyeninin aidat yatırşmış olması divan üyesinin 706'sının aidat yatırmış olması fevkalede üzücüdür. Biz sahiplik duygusunu böyle anlarız. Sahiplik duygusu bu tür bağlılıüı simgeleyen ücretleri yatırmak kombineyi almaktır. Bunu yapmıyorsak o zaman yönetimlere göre taraf olma gibi eksiyre düşeriz. Kongre olmadığı zaman yatırmamız lazım kaldı ki bizim Aralık 2016'da yönetim katılır katılmaz kongremiz var. Yönetim kendi girmese bile denetleme disiplin arşiv seçilecek. Bir kongre yapılacak'' 

DİVAN BAŞKANI SÜRMEN, 'BAĞLARIMIZ KOPUK' 

''Yönetim Aralık 2016 kongresine kadar karar almazlarsa bazı üyeler oy kullanmak hakkında sahip olacaklar. Yönetime talip olacakları uyarmak zorundayım. Onlarsaız bir hiçbir şey yapamayayız. TaraftarlaArkadaşlar hiç tartışmasız kendimizi kandırmayalım. Bağlarımız kopuk. Gelen giden bu değişmiyor.Bunu değiştirmek zourndayız. Kongreler yapılır biter. Kongrelerdebugün sizlerle olan yarın başkasıyla olur. Bunlar doğal şeylerdir. Birer tercihtir. Şimdi geriye doğru biz bir kere geçmişi iyi tanıyacağız. Geçmişte yapılanları çok iyi etüt edeceğiz. Sabit ağabeyinin davet edilmediği etkinliği kabul etmem. Eğer siz kurucularınızdan haberiniz yoksa vah halimize. Kurulların her etkinliğinde kurullar birbirinden haberdar olacak. Hemde kurucuları, başkanları ve asbaşkanlarına bilgi verelim''r bizim içinçok önemlidir. Maça gelecekler bizi desteklyeceklerdir. Kulübün içinde olacaksınız ki yarın bu kulübün yönetim kadrolarına geleceksiniz. Önce taraftar olunacak. Kulübün menfaati düşünülecek geleceği düşünülecek. Beni en çok kim besliyorsa onların tarafındayız demeyecek taraftar grupları. Yine eski yöneticileri kulüpte yıllarını vermiş insanlar var. 

SÜRMEN, 'HERKES HADDİNİ BİLECEK, PARASIYLA KONUŞMAYACAK' 

Trabzonspor yöneticisi iyi üdşünecek. Ben hak ederek geldim demesi hakkı vardır. Seçilmiştir. Ama sizi Gaziantepspor'un başkanı yada Antalyaspor'un başkanı yada yöneticisi seçmiyorlar. Trabzonspro yöneticisi seçildiğiniz an sizi Türkiye tanıyor. Trabzonspro yöneticisi oldunuz. Artık sizin özel hayatınızı bizi ilgilendirmez. Siz özel hayatınızda nasıl yaşamak istiyorsanız. Trabzonspor'un temsil ettiğiyerde Trabzonspor etkinliğinde camiayı kıran ne davranışta bulunabilirsiniz. Ne de giyim şeklini düzenleyeb,lirsiniz. Buna hakkınız yok. Herkes haddini bilecek. Kimsenin de şunu demek hakkı yok. Ben Trabzonspor'a bu kadar katkı sağlıyorum diyemez. Trabzonspoor'u kimse parayla terbiye etmeye çalışmasın. O zaman Şamil Ekinci ağabeyimiz farbrikasının gelirlerini şampiyonluk için harcadığını mı diuyeceğiz. Nuri ALbayrak ibra edildi, parası duruyor orada. Ama sesini çıkardı mı? Yada Özkan SÜmer'in şimdi ismini vermeyeyim o zaman ki zor zamanda temin ettiği paralar karşısında o bakanın danışmanı Trabzonspor ile ilgili hiç olumsuz tarafı oldu mu? Trabzonspor'da parayla satılık birşeyi yoktur. Verdiği parayla değil verdiğiniz katkılarla yönetilik yapın. Trabzonspor'da yönetici olmak önemlidir'' 

''ARALIK 2016 SEÇİMLİ KONGREDİR' 

''2016'nın Aralık seçimli kongredir. Zaten yapılacak. Şu var. Yönetimin bir tercihidir Burada taciz etmenin anlamı yok. Ben 3 yıl seçildim diyebilir. Bİz o zaman 1 yıllı aralıklarla kongre yapacağız. Ama bu sefer biri aykırı olacak. Çünkü Hacıosmanoğlu olağan genel kurul 2013 yılında geldi. Yeni yönetim olağanüstü seçimlikongre ile geldi. Buna göre Aralık 2016'da olağan seçimli genel kurul yapılmalıdır." 
Editör: TE Bilişim