Trabzonspor'da 25-26 Mayıs'ta yapılan olağanüstü genel kurulda, 68. maddeye ek olarak konulan yönetimin görev süresini 6 aydan 30 aya çıkartan ek 4. madde kabul edilmemesinin ardından, yönetimin seçime gitmesi yönünde baskı yapan muhalefetin eline yeni bir koz daha geçti. Aralık ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'da ibra edilip edilmeyeceği tartışılan yeni yönetimin, 2014 bütçesi için genel kurulun onayını alıp almayacağı ise merakla beklenmeye başladı.


“GEREKÇEYİ GÖRECEĞİZ”
Yapılan tartışmaların odağındaki isimlerin başında gelen Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, yaşanan süreç ile ilgili olarak bilgi verdi. Aralık ayında yapılacak olan Mali Genel Kurula seçim maddesi koydurup koydurmama seçeneğinin tamamen yönetim kurulunun yetkisinde olduğunu belirterek, “Mahkemenin vermiş olduğu kararın gerekçesi açıklanmış değil. Mahkemenin sadece 4.maddeyi iptal ettiğini biliyoruz. Gerekçesi nedir, gerekçesi bunun tazmin edilip biçimi değildir, eklenemez değildir diye düşünüyorum. Yapılan oylamanın yasaya, tüzüğe, genel kurulda bu tip yapılan oylamalara aykırılık göstermesinden ötürü iptal edildiğini düşünüyorum. Ama gerekçeyi göreceğiz“ dedi.

“BİZ CEMİYETCİLİĞE YENİ BAŞLAMADIK”
Özbak, 2008 yılında bana tüzük kongresinde övgü yazanların, sandalyelerini kaybettikten sonra her noktada yergi gönderdiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz cemiyetciliğe yeni başlamadık. Yazıp çizen arkadaşlarımızda oluyor hakkımızda ve o isimlere sorarsınız ki 2008 yılının 7 Eylül'de 15 maddesi geçen 16 maddesi aidat, geçmeyen sonra tümü oylanan fakat geçmeyen tüzüğün sorumlusu Ali Özbak mı? diye sormanızı isterim. Bunu açıklasınlar. Geçici 4. maddeyi birileri sahiplenmemiş, bunun sahibi Divan Başkanlık Kurulu değil. Bu işlerle çok yoğruştuğu için Ali Özbak, 42. dönem yönetim kurulu, Akhisar'da alınan mağlubiyet sonrası Sadri Şener kongre kararı aldı. Mayıs ayında yapılacak kongre ile Aralık ayında yapılacak olan kongrenin arasında 6 ay var. Beni o dönemin Asbaşkanı Nevzat Şakar ve Genel Sekreter Hasan Yener aradı. 'Abi biz kongre kararı aldık ama Aralık ayına 6 aylık bir zaman var. Bunu kimse almaya bilir. Biri sahip çıkmaz ise bizim devam etme gibi bir durumumuz çok zor olur. Buna bir çare’ dediler ve çare olarakta, zaman ilavesi yaptık. Ben zaman yazdım diye benim yazmamla olacak bir şey değil. Karar alan yönetim kuruludur. Bunu bir madde ile düzenleme yetki side yönetim kurulunundur. Çünkü ben belirlemiyorum. Ben belirlemiş olsaydım, bugün taslak halinde olan tüzük yürürlüğe girmiş olurdu. Böyle ek bir maddeye de gerek kalmazdı. Çünkü o tüzüğün taslağında bütün çözümler var. Böyle bir durum olmazdı. Hepsini bu tüzükte düşünmüştük. 16 Aralık 2007'de 39'ncu Nuri Albayrak yönetimi, keyfi mahsus kulüp sonlanmasına karşı 3. defa ertelendiğinde, 87/5 medeni kanuna göre kulüp sonlanır, kimse müracaat etmedi öyle gitti. O yönetim kurulu, 10 Şubat'ta devretti Sadri Şener yönetimine ve Aralık'ta kongre yapılmadı. Onaylı bütçede Aralık ayında bitti. 55 gün Nuri Albayrak yönetimindeki yönetim kurulu hiç genel kurul yapmaksızın. Onaylı bütçesi de bitmesine rağmen bu kulübün bütün tasarruflarını yürüttü. İbrada edilmedi. Birşey olmadı. Sadece ibra edilmemenin incitilmişliği var üzerlerinde.”

“2014 YILI BÜTÇESİ GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAK”
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, kulübün 21 Aralık 2012'de onaylanmış 2013 yılı bütçesini 6 ay Sadri Şener’in yönettiğini hatırlatarak, “Kalan 6 ayı ise İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki 43. yönetim kurulu yönetiyor. Hacıosmanoğlu'nun kullanmış olduğu bütçe Genel Kurul onayından geçmiş bütçedir. 21'demi olur 29'damı olur. Aralık ayında bu yönetim kurul her şartta seçim olmaksızında olsa bir genel kurul yapacaklar. O genel kurula ise bu yönetim 6 aylık faliyetlerini aktaracak. Bu yönetimin faaliyetleri üzerinde tartışma olur ise yapılacak ve onaylanacak. İbra edilmezlerse bu durum gündeme getirilecek. İbra edilirlerse bir sorun yok. Devamında ise 2014'ün bütçesi ortaya koyulacak. Bu bütçe onaylanırsa mahkeme sonuna kadar bu yönetimin göreve devam etmeleri, bugün Aralık ayına kadar hangi hak ve hukuka dayanıyorsa ondan sonra aynı hak ve hukuka göre devam edecek. Bundan sonra ki süreçte mahkeme kararına göre seçim yapılır veya yapılmaz. Ama bütçe daha yapılmayacak. Aralık ayında bu yönetime onaylı bütçe vereceksin, ondan sonra da diyeceksin ki bunun attığı imza geçersizdir. Öyle bir şey olurmu.? Aralık ayında yapılacak olan genel kurula seçim maddesi koydurup koydurmamak, görevde bulunan yönetim kurulunun yetkisindedir” dedi.

“2014 YILI BÜTÇESİ ONAYLANMAYAN YÖNETİM SEÇİME GİTMELİ”
Özbak, 2014 yılı bütçesi onaylanmayan yönetimin seçime gitmesi gerektiğini belirterek, "Bu benim kanaatimdir. İbra edilmeyen ya da ibra edilipte bir sonraki bütçesi onaylanmayan bir yönetimin görev süresi de devam ediyorsa, böyle bir yönetimin hiç tartışmaya meal vermeden derhal kanunun el verdiği sürede sandığı üyelerin önüne koyup hesabı vermektir. Hükümetin bütçesi onaylanmaz ise hükümet ne yapar, istifa eder. Biz olaylara yaklaşırken adamcılığı ortayla koyup yaklaştığımız için tartışmaları büyütüyoruz. Adamcılığı değil, sistemciliği ortaya koyup tartışmalıyız” şeklinde konuştu.

“DİVAN TOPLANTILARI AMACININ DIŞINA ÇIKTI”
Ali Özbak, divan toplantılarını amacına uygun gerçekleşmediğine değinerek, “Divan toplantılarını, bir türlü amacına uygun gerçekleştiremedik. Biz oraya tavsiye etmek için değil, sanki kavga etmek için geliyoruz. Divan toplantılarında tavsiye niteliğinde önerilerde bulunmalıyız. Yöneticilere fikir verme anlamında sonuçlar çıkarmalıyız ama bu toplantılarda kırıcı oluyoruz. Amacına ulaşmayan toplantılar yapıyoruz. Görevde olduğum süre boyunca her yönetime aynı mesafede oldum.” Dedi.