Trabzonspor, sezonun son maçında dördüncülük fırsatını elinin tersiyle etti. Başakşehir’in Mersin ile berabere kaldığı son haftada, Sivas deplasmanından 1-1’lik sonuçla ayrılan bordo mavililer ligi 5. sırada tamamladı

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Medicana Sivasspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Bordo mavili ekip, sezonun son maçında Sivasspor ile 1-1 ile berabere kaldı. Ligi dördüncü tamamlayarak Avrupa Ligi'ne katılmak isteyen Fırtına, İstanbul Başakşehir'in de Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kalarak puan kaybettiği haftada fırsatı tepti ve hedefini gerçekleştiremedi.

Trabzonspor, ligi 57 puanla 6. sırada tamamlarken, Sivasspor da 36 puanla 14. sırada bitirdi.

Sivas 4 Eylül'deki maçtaki gol perdesini ev sahibi ekip açtı. Yiğidolar, 9. dakikada Batuhan Karadeniz'in attığı golle 1-0 öne geçti. Trabzonspor'un beraberlik golü ise 23. dakikada geldi. Bordo mavililer, Özer Hurmacı ile eşitliği sağladı. Sivas'ta karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım da skoru değiştirecek golü bulamadı ve maç 1-1 berabere sonuçlandı.

MAÇTANDAKİKALAR;

M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Trabzonspor'da Mehmet Ekici oyundan çıkarken Zeki Yavru oyunda.
90'Bordo mavililer, sol kanattan serbest vuruş kullandı. Özer'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
90'Trabzonspor'da Mehmet Ekici oyundan çıkarken Zeki Yavru oyunda.
90'Bordo mavililer, sol kanattan serbest vuruş kullandı. Özer'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
90'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Utaka'ya atılan pasta Utaka karşı karşıya kaldı ama ofsayt bayrağı kalktı.
90'Gelişen Sivasspor atağında Aatıf, rakip yarı alanın ortalarında Uğur'un müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Uğur Demirok sarı kart gördü.
90'Mücadelenin sonuna 5 dakika ilave edildi.
88'Başaşehir, Edin Visca'nın attığı golle Mersin İY deplasmanında skoru 2-2'ye getirdi.
87'Bu sonuçlarla birlikte Başakşehir ve Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi vizesi alacaklar.
86'Bursaspor - Konyaspor mücadelesi 0-0 devam ederken Mersin İY, Başakşehir karşısında 2-1 önde.
85'Sivasspor kalecisi Ertuğrul Taşkıran bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor.
84'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in ceza alanına ortasında kaleci Ertuğrul topu yumrukladı. Atağın devamında Özer'in vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
83'Sivasspor'da oyuncu değişikliği. Ümit Kurt oyundan çıkarken Manuel da Costa oyunda.
82'Bir başka Trabzonspor ataüında Waris, Burhan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Burhan Eşer sarı kart gördü.
81'Trabzonspor gole çok ama çok yaklaştı. Cardozo, ceza alanı içi sağ çaprazından kaleye şutunu çekti. Kaleciyi geçen topu Ibrahim kayarak oyun alanında tuttu ve ardından Ertuğrul topun sahibi oldu.
79'Başakşehir, Mersin İY karşısında Doka'nın attığı golle farkı 1'e indirdi.
78'Bu arada Sivasspor takımında Ümit Kurt bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
77'Trabzonspor rakip yarı alandan serbest vuruş kullandı. Mehmet'in ceza alanına ortasında Uğur'un kafasından seken top dışarıya gitti.
76'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Adem. Mehmet'e faul yaptı.
75'Sivasspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Cicinho'nun ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
74'Bordo mavili ekipte oyuncu değişikliği. Salih Dursun oyundan çıkarken Essaid Belkalem oyuna girdi.
73'Sivasspor gole çok yaklaştı. Cicinho, ceza alanı içinde rakibini iyi geçip kaleye şutunu çekti ama son anda Salih topu zor da olsa uzaklaştırdı.
72'Trabzonspor, Sivasspor'u mağlup ederse ve diğer maçlarda bu şekilde biterse bordo mavililer, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalma ihtimaline sahip olacaklar.
71'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Salih'in pasında topla buluşan Özer'in ceza alanına yerden pasında savunma topu karşıladı.
69'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici'nin doğrudan kaleye gönderdiği top sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti.
68'Bir başka Trabzonspor atağında Cardozo, ceza alanı ön bölümünden ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Adem Koçak sarı kart gördü.
67'Trabzonspor, rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Özer'in ceza alanına ortasında ceza alanı içinde tam bir karambol yaşandı ve savunma topu uzaklaştırdı.
66'Sivasspor'da Mehdi Taouil oyundan çıkarken Musa Sinan Yılmazer oyuna giren isim oldu.
65'Trabzonspor oyunu yavaş yavaş rakip yarı alana yıkmaya başladı...
64'Orta alanda topla buluşan Cardozo, rakibinin sert darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
63'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Salih'in ceza alanına etkili ortasında Cardozo'nun kafa vuruşunda top üstten az farkla dışarıya gitti.
62'Atağın devamında yine sağ kanatta Cicinho topla buluştu ve ceza alanına ortasını yaptı ama Utaka'nın kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
61'Kullanılan serbest vuruşta Cicinho'nun ceza alanına ortasında kafalardan seken topu savunma karşıladı.
60'Sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Burhan, son çizgiye kadar inip ceza alanına girmek istedi ama rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
59'Trabzonspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Erkan'ın ceza alanına gönderdiği top Uğur'un kafasından sekip auta gitti.
58'Bordo mavili ekipte oyuncu değişikliği. Soner Aydoğdu oyundan çıkarken Erkan Zengin oyunda.
57'Bu arada Trabzonspor'da Fatih Atik bir sakatlık geçirdi ve saha kenarında tedavisi yapılıyor.
56'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mustafa'nın yerden pasında topu alan Mehmet Ekici, pasını ceza yayına gönderdi. Gerilerden gelen Fatih'in vuruşunda top Ertuğrul'da kaldı.
54'Mersin'den bir gol daha. Oktay Delibalta'nın golüyle Mersin İY farkı 2'ye çıkardı.
53'Bu sonuçlarla birlikte Başakşehir ligi 4. sırada, Trabzonspor 5. sırada ve Bursaspor ise 6. sırada tamamlayacak. (Sivasspor:1-1:Trabzonspor, Mersin İY:1-0:Başakşehir, Bursaspor:0-0:Konyaspor)
52'Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan mücadelenin ikinci yarısı düşük tempoda başladı.
51'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cicinho'nun ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı. Aynı anda Medjani, Ertuğrul'a faul yaptı.
50'Gelişen Trabzonspor atağında Salih'in sağ kanattan ceza alanına ortasında İbrahim topu kornere gönderdi.
49'Mersin İdman Yurdu, Welliton'un attığı golle Basşakşehir karşısında 1-0 öne geçti.
48'Sivasspor karşı atağında Burhan, sağ kanattan son çizgiye inip ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
47'Gelişen Trabzonspor atağında Cardozo'nun pasında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Özer'in aşırtma vuruşu üstten dışarıya gitti.
46'Mücadelenin ikinci yarısı Sivassporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A.Sivasspor - Trabzonspor mücadelesi karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.
 D.A.Halis Özkahya ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.
45'Duraklama dakikalarında tempo iyice düşmüş durumda.
45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.
44'Kullanılan serbest vuruşta Cicinho'nun yerden pasında Aatıf, penaltı noktası yakınlarından vurdu ama sonu çıkmadı.
43'Sağ kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Burhan, son çizgi yakınlarından ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
42'Trabzonspor, çok hızlı bir kontra atak fırsatı yakaladı ama son olarak Medjani'nin savunma arkasına atmak istediği topu savunma karşıladı.
41'Sivasspor, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Cicinho'nun ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
40'Bordo mavili ekipte Salih Dursun bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor.
39'Sivasspor karşı ayağında Burhan, ceza alanına girip kaleye şutunu çekti ama top bu kez de Hakan'da kaldı.
38'Sivasspor'da Kadir'in büyük hatasıyla topu alan Mehmet'in Soner'e pasında Soner'in yakın mesafeden kaleye vuruşunda top Ertuğrul'da kaldı.
37'Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Cicinho, Waris'e faul yaptı.
35'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mustafa'nın ceza alanına ortasında Cardozo topu indirdi ama savunma topu uzaklaştırmayı başardı.
34'Bu sonuçlarla Başakşehir, ligi 4. sırada tamamlayacak.
33'Bursaspor - Konyaspor ve Mersin İY - Başakşehir maçları 0-0 devam ediyor.
32'Sivasspor 2. gole çok yaklaştı. Burhan, sağ kanattan ceza alanına girip pasını yerden penaltı noktası yakınlarındaki Kadir'e verdi. Kadir'in karşı karşıya vuruşunda Hakan gole izin vermedi. Dönen topa Aatıf vurdu ama çok kötü vurdu ve top üstten dışarıya gitti.
31'Kırmızı beyazlılar sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Cicinho'nun ceza alanına ortasında Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
30'Sağ kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Özer'in ceza alanına etkili ortasında savunma topu karşıladı.
29'Sivasspor'da Batuhan Karadeniz, sakatlanmasının ardından oyuna daha fazla devam edemedi ve yerini John Utaka'ya bıraktı.
27'Bordo mavili ekipte Waris, bu kez de orta alanda Cicinho'nun darbesiyle yerde kaldı. Hakem faulü vermesinin ardından Waris uzun süre kart itirazında bulundu ama hakem kartına başvurmadı.
26'Trabzonspor karşı atağında bu kez de Waris, ceza alanına girip rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.
25'Bu pozisyonda Burhan Eşer bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
24'Sağ kanattan etkili gelişen Sivasspor atağında Burhan, ceza alanına girdi ve Mustafa'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.
23'Gelişen Trabzonspor atağında orta alandan ceza alanına uzun gönderilen topta Medjani topu kafayla indirdiğü topu Özer de kafa vuruşuyla ağlara gönderdi.
23'GOL! Özer Hurmacı
22'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
21'Etkili gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici'nin ceza alanı dışından kaleye sert şutunda Ertuğrul topu çıkardı ve ardından Cicinho topu kornere gönderdi.
20'Trabzonspor kalecisi Hakan'dan çok büyük hata. Mustafa'nın geri pasında Batuhan ve kaleci Hakan topa birlikte hareketlendiler. Hakan topa tam vuracağı anda ıska geçti ama son anda geri dönerek topu yakalamayı başardı. Batuhan da bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
19'Ev sahibi ekip Sivasspor yine sağ kanattan yine etkili geldi. Cicinho, topla birlikte ceza alanına girip açısını düzeltti ve kaleye şutunu çekti. Kaleci Hakan'dan seken topu savunma uzaklaştırdı
18'Trabzonspor, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Mehmet Ekici'nin ceza alanına kavisli ortasında top kaleci Ertuğrul'da kaldı.
17'Kullanılan serbest vuruşta Cicinho'nun ceza alanına ortasında top kaleci Hakan'da kaldı.
16'Sivasspor karşı atağında sağ kanatta topla buluşan Cicinho, Mustafa'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
15'Bordo mavililer, rakip yarı alandan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topa son olarak Mehmet Ekici dokundu ama sonuç çıkmadı.
14'Kullanılan serbest vuruşun ardından sağ kanatta topla buluşan Salih'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
13'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Taouil, Mehmet Ekici'ye faul yaptı.
12'Trabzonspor, rakip ceza alanının dışından serbest vuruş kullandı. Cardozo'nun doğrudan kaleye gönderdiği top üstten az farkla dışarıya gitti.
10'Gelişen Trabzonspor atağında Özer'in ceza alanına ortasında Sivasspor savunması topu uzaklaştırdı.
9'Sağ kanattan hızlı gelişen Sivasspor atağında Burhan ceza alanına girip uzak kale direği yakınlarına topu gönderdi ve Batuhan tek vuruşta topu sol köşeden ağlara gönderdi.
9'GOL! Batuhan Karadeniz
8'Bu kez etkili gelen taraf Trabzonspor oldu. Waris'in pasında topla buluşan Cardozo'nun ceza alanına yükselttiği topu savunma karşıladı.
7'Sivasspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza alanına giren Burhan'ın kale sahasına yerden pasında son anda Hakan topu çelmeyi başardı.
6'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Aatıf, rakip yarı alanın ortalarında rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
5'Sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Cicinho'nun ceza alanına yerden ortasında savunmaya çarpan top kaleci Hakan'da kaldı.
4'Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için çekişti Bursaspor, sahasında Konyaspor'u konuk ederken Başakşehir, deplasmanda Mersin İdman Yurdu'na konuk oluyor.
3'UEFA Avrupa Ligi iddiasını sürdüren 4. sırayı hedefleyen Trabzonspor, şu anda ligde 6. sırada yer alıyor.
2'Trabzonspor gole yaklaştı. Ceza alanı ön çizgisi üstünde topla buluşan Cardozo'nun kaleye etkili vuruşunda top az farkla dışarıya gitti.
1'İlk düdük çaldı ve karşılaşma Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
 M.Ö.Sivas 4 Eylül Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
 M.Ö.İki takım oyuncuları mücadelenin hakemleri eşliğinde sahaya çıkıyor.
 M.Ö.Sergen Yalçın'ın 11 seçimi ise şu şekilde: Mahmut, Ümit, İbrahim Öztürk, Kadir, Cicinho, Adem, Burhan, Taouil, Fatih, Aatıf, Batuhan
 M.Ö.Ev sahibi Sivasspor'un da ilk 11'i belli oldu
 M.Ö.Bordo-mavili ekip sahaya Hakan, Salih, Uğur, Medjani, Mustafa, Fatih, Soner, Mehmet, Özer, Waris, Cardozo 11'iyle çıkacak
 M.Ö.Trabzonspor'un ilk 11'i belli oldu
 M.Ö.Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak olan bu mücadelenin canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
 M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Sivasspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.
Editör: TE Bilişim