Geçen hafta kulüp başkanı Muharrem Usta, kulüp asbaşkanı Ahmet Çubukçu  ve teknik direktör Ersun Yanal ile bir araya gelen bordo-mavili futbolcunun  Trabzonspor ile sözleşmesinin uzatılması konusuna sıcak baktığı öğrenildi. 

Bordo-mavili kulübün yönetiminin Ekici'nin sözleşmesinin uzatılması  konusunda 3 yıllık bir teklif sunduğu ve başarılı futbolcunun da düşünmek için  süre istediği belirtildi. 

Trabzonspor yönetiminin de teknik direktör Ersun Yanal'ın isteği  doğrultusunda oyuncuyla başlattığı görüşmeleri de devre arasında girmeden  sonuçlandırarak bu konuyu tamamlamak istediği kaydedildi. 

Kulüp asbaşkanı Ahmet Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Mehmet Ekici ile yaptıkları görüşmeyi doğrulayarak, "İç transferde sadece Mehmet  Ekici'nin sözleşmesi bitiyor. Mehmet, bizim değerli bir futbolcumuz. Hocamız da  onun takımda kalmasını istiyor. Biz onun uzun yıllar Trabzonspor'a katkı  sağlamasını, kalmasını arzu ediyoruz. Trabzonsporlu Mehmet Ekici olarak hep  anılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.