Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor ile oynayacağı maç için saat 15.00'da kalkan özel uçakla Elazığ'a gitti.
Afrika Ulusal Kupası için ülkelerinde bulunan Zokora ve Sol Bamba'nın yanı sıra sakatlıkları süren Giray Kaçar, Janko, Tolga ve Emre Güral'ın bulunmadığı bordo mavili kafilede Onur, Zeki Ayvaz, Serkan, Volkan, Vitek, Mustafa, Henrique, Halil, Olcan, Yasin, Soner, Sapara, Emerson, Adrian, Celuska, Alanzinho, Abdullah ve Zeki Yavru yer aldı.

21 futbolcudan oluşan kafilede Afrika Uluslar Kupası'na katılan Fildişi Sahili Milli Takım Kampı'nda bulunan Zokora, Bamba, kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süre dinlendikten sonra takımla birlikte yeni çalışmalara başlayan Giray, sakat olan Tolga, Janko ile Emre Güral yer almadı.

Havaalanında bir açıklama yapan Genel Sekreteri Hasan Yener, hedeflerinin üç puan olduğunu belirterek, " Trabzonspor kaliteli bir takım. Ancak mücadele etmeden de kazanması mümkün değil. Umarım iyi mücadele ederiz ve sahadan 3 puanla ayrılırız" dedi. Gazetecilerin, 'Karabük maçındaki hakemlerin tutumunu nasıl buluyorsunuz?' şeklindeki soruyu yanıtlayan Yener, şunları söyledi:

"Karabük maçında yardımcı hakem Bahattin Duran bugün Avrupa'nın en iyi yardımcı hakemlerinden biri. Yediğimiz goldeki bariz ofsaytı ve Vitek'e yapılan penaltıyı görmemesi son derece üzücüdür."
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndaki zemine ilişkin de açıklamada bulunan Hasan Yener, "Avni Aker'in zeminin bize yakışmadığı doğru. Bunun için çalışmalarımız ve araştırmalarımız var. Şartlar uygun olursa zemini değiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim