UEFA Avrupa Ligi 3. On Eleme Turu ikinci maçında temsilcimiz Trabzonspor, 1-0 kazandığı ilk maçın ardından Belarus temsilcisi Dinamo Minsk'i konuk etti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve Trabzonspor ilk maçta aldığı avantajlı skor sebebiyle adını bir üst tura yazdırdı.

Karşılaşmada Trabzonspor bir çok gol pozisyonundan yararlanamazken taraftarlarının da katkısıyla Süper Lig öncesinde taraftarına önemli bir bayram hediyesi verdi. Bordo mavili ekibin yeni flaş transfelerinden Florent Malouda ikinci yarıda forma giyerken Portekizli yıldız Bosingwa ise maç eksiği nedeniyle müsabakayı tribünden takip etti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turuna adını yazdırırken rakibinin de bu sezonki Avrupa kupası macerasını sona erdirdi.

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibini belirleyecek kura çekimi 9 Ağustos günü İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.

COLMAN'IN YERİNE SONER
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Dinamo Minsk ile oynadıkları ilk maçtan farklı olarak sadece kart cezalısı olan Arjantinli futbolcu Gustavo Colman'ın yerine Soner Aydoğdu'yu ilk 11'de sahaya sürdü. Avrupa kupalarında oynadıkları ilk üç maçta kadrosunu korumaya özen gösteren Akçay, istikrardan vazgeçemeyeceğini gösterdi.

TRİBÜNLER TAMAMEN DOLDU
Trabzonspor'un Dinamo Minsk ile oynadığı maçta tribünler tamamen oldu. Bordo - mavili taraftarlar maç için satışa sunulan biletleri günler öncesinden tüketirken tribünlerde büyük bir coşku yaşandı. Bordo-mavili taraftarlar maç önünde futbolcuları tribünlere çağırarak alkışladılar. Karşılaşmayı az sayıda Dinamo Minsk taraftarı da izledi. Bordo - mavili taraftarlar maç öncesi kendilerine dağıtılan bayrakları sallayarak görsel bir şölen yaptı.

11 YABANCIDAN 3'Ü 11'DE
Yabancı kontenjanını boşaltma konusunda sıkıntılar yaşayan Trabzonspor'da Teknik Direktör Mustafa Akçay, Minsk ile oynanan maçta mevcut 11 yabancı oyuncudan sadece Adrian, Henrique ve Celustka'ya 11'de şans tanıdı. Malouda ve Alanzinho'yu yedek kulübesinde oturtan Akçay, kart cezalısı olan Colman'ın yanı sıra Sol Bamba, Zokora, Janko, Emerson ve lisansı yetişmeyen Bosingwa'yı kadroya almadı.

MALOUDA'NIN PERFORMANSI
Bordo mavili takımın Fransız yıldızı Florent Malouda, karşılaşmanın 67. dakikasında Adrian'ın yerine oyuna dahil oldu.
Alışılmışın dışında ve teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın isteğiyle orta sahanın hücuma dönük oyuncusu pozisyonunda oynayan Malouda, maç eksiği olmasına rağmen istekli görüntüsüyle göz doldurdu.

SON DAKİKALAR HAREKETLİ GEÇTİ
Trabzonspor'un Dinamo Minsk'i konuk ettiği karşılaşmanın son dakikaları oldukça hareketli geçti. İki takım teknik direktörü de oyuncu değişiklikleriyle son hamlelerini yaparken meşin yuvarlak her iki kalede de etkili pozisyonların oluşmasına neden oldu.
Golsüz gitmesine rağmen tempolu geçen karşılaşmanın son dakikalarında da gol olmayınca mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi.
Editör: TE Bilişim