Avrupa’da önüne çıkan rakipleri bir bir dize getiren Trabzonspor, Play-Off ilk maçında bugün Kukesi’ye oluyor. Saat 20.30’da başlayacak karşılaşmayı Bulgaristan Federasyonu’ndan Stanislav Todorov yönetecek. Nefesleri kesecek karşılaşmayı Kanal D naklen yayınlayacak. UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında yaptığı 4 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmeyen Bordo-Mavililer, Kukesi’yi devirip, hem gruplara kalmak için avantaj elde etmek istiyor hem de ligin ilk haftasında mağlup olduğu Beşiktaş maçını unutturmak istiyor.

Tek sorun sakatlar
Bordo-Mavililer’in Arnavutluk deplasmanında tek canını sıkan sakatlar oldu. Malouda, Bosingwa ve Giray’ın sakatlıkları, Colman’ın da kart cezalısı olmasından dolayı teknik direktör Mustafa Akçay, 18 kişilik kadroda 3 kaleci aldı. Ev sahibi ekipte ise Metalurh Donetsk maçında kırmızı kart gören Malindi cezalı. Sakatlığı bulunan defans oyuncusu Malacarne’nin ise oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Bu arada Fırtına, bugüne kadar Avrupa’da 101 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 36 galibiyet alan Trabzonspor, 38 müsabakada da yenilgi. 27 kez de yenişemeyen Bordo-Mavililer, 130 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde de 141 gol gördü.

Mini Yorum
Kukesi, ligdeki maçlarını oynadığı 5 bin kişilik Zeqir Ymeri Stadyumu uygun olmadığı için Avrupa Ligi ön elemelerinde daha önce elediği Talin, Sarajevo ve Metalurh Donetsk ile Başkent Tiran’da karşılaştı. Dolayısıyla bu akşamki maç da bu şehirde oynanacak.
Arnavutluk fakir bir ülke ve Tiran-Kukes şehirleri arası 2 saate yakın bir sürede katedilebiliyor. İnsanların bu mesafeyi bir maç için harcama yaparak göze almaları zor. Dolayısıyla Kukesi takımının taraftar desteği büyük ölçüde Tiran şehri halkı ve burada yaşayan taraftarlarına kalmış. Tiran’ın Arnavutluk Championship Ligi’ndeki iki takımıyla rekabetini de düşündüğümüzde Kukesi takımının taraftar desteği açısından durumunun hiç de iç açıcı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

40 yaşındaki teknik direktörü Armando Cungu ve 2.5 milyon Euro değerli, Arjantinli Malacarne, Gineli Doningo, Sırp Popoviç ve İtalyan Prandelli’den oluşan 4 yabancılı mütevazı kadrosuyla 3 takımı safdışı bırakmayı başarmış olsa da Kukesi, savunmada ağır, rakibin hızlı ataklarına karşı koyamayan bir ekip, buradaki meslektaşlarımıza göre. Tam Trabzonspor’un dişine göre yani!
Yan toplarda ciddi hataları olan rakibi büyük ölçüde ayakta tutan kaleci Halili’yi aşma, iki ayağına da hakim Hoxha ve hava hakimiyeti yüksek, ölü toplarda usta Popoviç ile son transferleri santrfor Smmajli’ye yeteneklerini kullanma şansı vermediği takdirde Trabzonspor’un, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın futbolcularına verdiği ve Lig Tv’ye yansıyan ültimatomuna göre, turu ilk maçta garantiye almaları söz konusu olabilir. Ama biz yine de bunun adını rövanş için avantaj sağlamak olarak koyalım!

Kaynak: Fanatik / Ergun Ata

Muhtemel 11'ler;

Kukesi: Halili, Brahja, Hallaci, Peqini, Malota, Popovic, Progni, Allmuca, Alikaj, Smmajli, Hoxha

Trabzonspor: Onur, Zeki Yavru, Mustafa, Aykut Demir, Yusuf, Volkan, Aykut Akgün, Zokora, Olcan, Adrian, Henrique

Stat: Zeqir Ymeri

Hakem: Stanislav Todorov 

Saat: 20.30

Yayın: Kanal D
Editör: TE Bilişim