Spor Toto Süper Lig'de ilk 7 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 yenilgi ile 7 puan toplayarak 12. sırada yer alan Trabzonspor, kötü başladığı sezonda sarı-kırmızılı takımı yenerek sıkıntılı günleri geride bırakmak istiyor. Yönetime, Teknik Direktör Ersun Yanal'a ve camiaya alınan başarısız sonuçların ardından futbolcular sarı-kırmızılı takım karşısında galibiyet için kenetlendi.

Motivasyon üst düzeyde
Akhisar Belediyespor maçının ardından Galatasaray maçının hazırlıklarına ara vermeden başlayan bordo-mavililerde Teknik Direktör Ersun Yanal, rakibin analizleri üzerine çalışma programına yön verirken, taktik çalışmalarının yanı sıra bire bir görüşmelerde yaparak takımı zorlu müsabakaya hazırlamaya çalıştı. Futbolcularında kaptan Onur'un öncülüğünde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Galatasaray maçına özel motivasyonla hazırlanan futbolcuların antrenmanlar dışında da kendilerini zorlu müsabakaya hazırlamak için özel çalışma yaptıkları öğrenildi.

Başkan Usta'nın yüzü gülecek
Göreve geldiği günden beri ekonomik sorunlarla boğuşan ve kulübü belli bir aşamaya getiren başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu, İstanbul'un 3 büyük takımı karşısında ilk galibiyetlerini Galatasaray maçıyla birlikte yaşamak istiyor. Futbolcuların daha huzurlu bir ortamda çalışmalarını sağlayacak plan ve projeler üzerinde çalışan ve bu konuda önemli bir aşama kaydeden Başkan Muharrem Usta'ya galibiyet sevinci yaşatmak isteyen futbolcular kendi aralarında yaptıkları toplantı da, "Başkana ve yönetime çok mahcubuz. Sahada en iyi şekilde mücadele edip camiamızın yüzünü güldürmeliyiz" dedikleri öğrenildi.

Deplasman ve gol hasreti
Bu sezon dış sahada oynadığı 3 maçta Gaziantepspor'a 1-0, Aytemiz Alanyaspor'a 3-0, Kardemir Karabükspor'a da 4-0 mağlup olan bordo-mavililer, Galatasaray karşısında deplasmanlardaki gol ve galibiyet özlemini sonlandırmayı hedefliyor. Deplasmanda en son geçen sezonun 27. haftasında 2 Nisan'da oynanan karşılaşmada Gaziantepspor'u 1-0 yenen ve bu maçın ardından 6 lig maçını kaybeden bordo-mavililer, uzun sürenin ardından deplasmanda puan çıkarmak istiyor.