Spor Toto Süper Lig 28. hafta kapanış karşılaşmasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Trabzonspor, zorlu karşılaşmayı 3-0 kazandı ve gelecek sezon Avrupa Kupaları'na katılma şansını sürdürdü.

Trabzonspor'un cezası nedeniyle tribünde sadece kadın ve çocuk taraftarların olduğu maçı bordo mavili ekip Adrian (p), Paulo Henrique ve Yusuf Erdoğan'ın attığı gollerle Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti.

Trabzonsopr bu galibiyetle iki haftadır süren 3 puan hasretini sonlandırırken Gençlerbirliği ise Başkent'e eli boş dönmüş oldu.

Bordo mavili ekip bu sonuçla puanını 42 yaparken Gençlerbirliği 37 puanda kaldı. Trabzonspor gelecek hafta Eskişehirspor'a konuk olurken Gençlerbirliği evinde Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacak.

ZEKİ YAVRU SÜRPRİZİ ŞAŞIRTTI

Hami Mandıralı'nın özellikle Yusuf Erdoğan'ın yerine orta sahada Zeki Yavru'ya formayı vermesi sürpriz oldu. Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda Zeki'nin defansif özelliklerinden yararlanma kararı alan Mandıralı'nın, tüm futbolculara, "Formayı hak edene vereceğim" mesajı verdiği öğrenildi. Bu arada sağbek Zeki, Colman ve Zokora'nın yokluğunda orta sahanın göbeğinde Bourceanu ile birlikte forma giydi. Hafta içerisinde sakatlığı nedeniyle takımla fazla çalışma şansı bulamayan Bourceanu ise sağlık ekibinin yoğun çabasıyla maça yetiştirildi.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Trabzonspor karşısında geçtiğimiz hafta oynanan Eskişehirspor maçından farklı olarak 3 ismi değiştirdi. Ankara ekibinde geçtiğimiz hafta forma giyen Jimmy Durmaz, Gosso ve Ante Kulusic'in yerine Trabzonspor karşısında, Doğa, Özgür İleri ve Tomic görev aldı.

BOSINGWA YERDE KALINCA...

Karşılaşmanın 24. dakikasında Özer Hurmacı'nın pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Bosingwa, Zec ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde bulunca karşılaşmanın hakemi İlker Meral, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Adrian, meşin yuvarlağı kaleci Ferhat Kaplan'ın sağından filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0'lık üstünlüğüyle kapandı.

ÖZER HURMACI GOLÜ YARATTI

Konuk ekip Gençlerbirliği, ikinci yarıda maça beraberlik golünü arayarak çıktı. Başkent temsilcisinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda Trabzonspor ikinci golü bularak rahatladı. Mücadelenin 75. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Özer Hurmacı, rakibine şık bir çalım attı. Ceza sahası içine giren Özer'in penaltı noktasına çıkardığı topa, oyuna sonradan giren Henrique net bir vuruş yaptı ve takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

YUSUF ATTIĞI TRABZONSPOR RAHATLADI

Bordo mavili ekip, Henrique'nin attığı golün ardından oyuna sonradan giren bir başka isim olan Yusuf Erdoğan'ın da golüyle Gençlerbirliği karşısında skoru 3-0'a getirerek taraftarı önünde rahatladı. Karşılaşmanın 86. dakikasında Henrique'nin pasında topla buluşan Yusuf, ceza sahası içine girer girmez yaptığı vuruşla skoru 3-0'a getiren isim oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.