UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde temsilcimiz Trabzonspor ile Serie A ekibi Juventus karşı karşıya geldi.

Juventus Arena'da oynanan ve Belarus Futbol Federasyonu'ndan Aleksei Kulbakov düdük çaldığı karşılaşma 2-0 Juventus üstünlüğü ile sona erdi. Serie A temsilcisine galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Pablo Osvaldo ve 90+4'te Pogba kaydederken, bordo-mavili ekip ise mücadele boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ekip, 15. dakikada İtalyan golcüsü Osvaldo'nun ayağından bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. Bu skorun avantajı ile savunma güvenliğini elden bırakmayan Juventus, soyunma odasına bu skor ile gitmeyi başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında sahada daha hırslı ve arzulu Trabzonspor vardı. İlk yarıya nazaran Juventus kalesinde daha tehlikeli pozisyonlar bulan Trabzonspor, 71. dakikada Olcan Adın ile eşitlik golünü buldu ancak bu gol, maçın Belaruslu hakemi Aleksei Kulbakov tarafın verilmedi. Mücadelenin uzatma bölümlerinde ise sahneye çıkan Pogba takımının ikinci golünü kaydetti ve Juventus sahadan 2-0'lık galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Temsilcimiz Trabzonspor ve Juventus arasındaki rövanş mücadelesi ise 27 Şubat Perşembe günü Hüseyin Ayni Aker Stadı'nda oynanacak. Turu geçen ekip, Esbjerg-Fiorentina eşleşmesinin tur atlayanı ile karşılaşacak.

KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda deplasmanda Juventus ile karşılaşan Trabzonspor’da teknik sorumlu Hami Mandıralı, Kardemir Karabükspor maçındaki kadrodan sadece bir oyuncuyu değiştirdi.

Mandıralı, uzun yıllar formasını giydiği takımın başında teknik sorumlu olarak ilk kez bir Avrupa kupası maçına çıktı. Mandıralı, Karabükspor karşısında oynattığı Adrian Mierzejewski’nin yerine Juventus maçında Alexadru Bourceanu’ya ilk onbirde şans verdi.

OSVALDO İÇİN BİR İLK

Ev sahibi Juventus’ta ise teknik direktör Antonio Conte, Trabzonspor karşısına ligde son oynadıklar Chievo Verona maçının kadrosundaki 5 ismi değiştirdi. Chievo karşısında forma giyen Lichtsteiner, Asamoah, Vidal, Giovinco, Llorente’nin yerlerine Peluso, Pogba, Isla, Tevez ve Osvaldo forma giydi.

Sakatlıkları bulunan Giorgio Chiellini ve Andrea Barzagli 18 kişilik kadroda yer almadı. Juventus’ta Osvaldo siyah-beyazlı formayla ilk kez bir Avrupa kupası maçına çıktı.

TRABZONSPOR TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

Torino’daki 41 bin kişilik Juventus Stadı’nda yaklaşık 2 bin kadar bordo-mavili taraftar da takımlarını yalnız bırakmadı. Trabzonsporlu taraftarların, takımlarını yoğun bir şekilde destekledikleri gözlendi. Juventus tribünlerinde ise yer yer boşluklar göze çarptı.

Bordo-mavili taraftarların, maç öncesi Juventus marşlarında siyah-beyazlı taraftarların kaşkol şovlarına kendi kaşkollarını açarak eşlik etti.

Karşılaşmaya iki takım da kendileriyle özdeşleşen klasik formalarıyla sahaya çıktı.

HACIOSMANOĞLU TRİBÜNDE

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri de maçı kendilerine ayrılan bölümde izledi. Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, 20 kişilik kafileyle Torino'ya getirdiği Abdülkadir ve kaleci Fatih Öztürk'ü ise 18 kişilik kadroya almadı.

OSVALDO İLK GOLÜNÜ ATTI

Karşılaşmanın 15. dakikası oynanırken gelişen Juventus atağında, Tevez pasını sağ kanata aktarmak isterken Olcan Adın'a çarpan top bir anda Osvaldo'nun önünde kaldı. Bu şanssız anın ardından topla buluşan ve ceza sahası içine giren Osvaldo, karşı karşıya pozisyonda Trabzonspor kalecisi Onur'u mağlup etti ve skoru 1-0'a getirdi.

Skorun 1-0'a gelmesinin ardından vites düşüren Juventus, zaman zaman Trabzonspor kalesinde tehlikeli olsa da Onur, İtalyan temsilcisine gol izni vermedi. İlk 45 dakikanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına 1-0 Juventus üstünlüğü ile gidildi.

MANDIRALI'DAN NEŞTER

Mücadelenin ikinci yarısında daha istekli ve hırslı bir Trabzonspor vardı. İkinci 45 dakikada rakip kalede daha baskı kurmak ve eşitlik golünü bulmak isteyen Trabzonspor, Juventus kalesine yüklendi. Temsilcimiz, mücadelenin 56. dakikasına kadar aradığı eşitlik golünü bulamayınca bordo mavili ekibin teknik patronu Hami Mandıralı oyuncu değişikliği. Karşılaşmanın 56. dakikasında Emre Güral oyundan çıkarken, genç oyuncunun yerine Paulo Henrique dahil oldu.

Oyuna girer girmez Juventus savunmasının hatası sonucu topla buluşan Henrique vuruşunu yaptı fakat İtalyan temsilcisinin deneyimli kalecisi Buffon gole izin vermedi.

61. DAKİKA ŞOVU MAÇI DURDURDU

Mücadelede Trabzon şehrinin plaka kodu olan 61. dakikaya gelindiğinde bordo mavili takım taraftarlarının yer aldığı tribünde yakılan çok sayıda meşale ve ses bombaları, oyunun durmasına yol açtı. Karşılaşmanın hakemi Aleksei Kulbakov oyunu 1 dakika kadar durdururken tribünlere gerekli uyarıların yapılmasını işaret etti ve maç kaldığı yerden devam etti.

TRABZONSPOR'UN GOLU VERİLMEDİ!

71. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Erdoğan sağ korner çizgisi yanından topu içeriye çevirdi. Yusuf'un çevirdiği topu Olcan Adın, altıpas içinde tamamladı ve top ağlara gitti. Ancak, maçın orta hakemi Belaruslu Aleksei Kulbakov topun dışarıdan çevrildiğine karar vererek golü geçersiz saydı.

ARKA ARKAYA DEĞİŞİKLİKLER

Karşılaşmanın 66. dakikasında her iki teknik adam da oyuncu değişikliği yaptı. Juventus'ta, Pablo Osvaldo ve Isla'nın yerine Fernando Llorente ve Vidal oyuna dahil olurken Trabzonspor'da ise Alexandru Bourceanu'nun yerine Yusuf Erdoğan oyuna girdi.

POGBA SKORU TAYİN ETTİ

90+4'te sağ kanattan gelişen Juventus atağında Tevez'in ceza alanındaki Pogba'ya pasını aktardı. Tevez'in pası ile topla buluşan Pogba, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu tayin etti, 2-0.