Trabzonspor'un eski Brezilya'lısı Alanzinho, futbol hayatına Balıkesirspor'da devam ediyor.

Eski bordo mavili futbolcu, bir internet sitesine verdiği röportajda, Trabzon, Trabzonspor ve 2010 - 2011 sezonu hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'a geliş sürecini anlatan Alanzinho, ''4 sene Norveç’te kendi adıma güzel bir kariyer ve isim bırakmıştım. Norveç’te tanınan bir oyuncu konumuna gelmiştim. Benim için Norveç kariyerim her zaman güzel hatıralarla hatırlayacağım bir tecrübe oldu. Daha sonra bana Almanya’dan Wolfsburg takımından teklif gelmişti. 3 gün süren görüşmelerin ardından Wolfsburg takımıyla anlaşamadım. Tam o sırada Trabzonspor’dan teklif geldi. Türkiye’nin büyük takımı ve şampiyon olmuş olması benim için önemliydi. Maddi anlamda da güzel bir teklif gelince Türkiye’ye, Trabzonspor’a transferim gerçekleşmiş oldu. O dönemde Trabzonspor dışında başka bir Türk takımından teklif almadım.'' dedi. 

Trabzonspor'da iki şampiyonluk yaşadığını belirten Alanzinho, ''Trabzonspor’da ilk zamanlarım dışında genel olarak uyum sağladığım bir kulüptü. Güzel bir şehir, insanları sıcakkanlı, şehirdeki insanların futbola olan ilgisini biliyorsunuz. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim onlar bizi her yerde desteklediler. Taraftarla olan ilişkilerimde iyiydi. Onlar benimle, ben onlarla kısa bir süre içinde anlaşmaya başlamıştık. Trabzon’da keyifli anılarım ve maceralarımla ayrıldım. Trabzonspor’a genel olarak oyuncular Trabzon şehrinden yakınırlar. Şehri küçük bulduklarını düşünürler ve şikayet ederlerdi. Ben öyle düşünmüyordum. Trabzonspor’da 2 tane şampiyonluk yaşadım. UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı yakaladım. Trabzon maceramı kısaca sizlere böyle özetlemek daha doğru olur. '' ifadelerini kullandı. 

2010 - 2011 Sezonu'nda çok önemli bir kulübe karşı şampiynluk elde ettiklerini belirten Brezilyalı oyuncu, ''O sezon benim için özel bir sezon, Türkiye şampiyonluğunu kazanmıştık. Çok önemli bir kulübe karşı biz bu şampiyonluğu elde ettik. Ben bu şampiyon grupta yer aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Şike sürecini herkes gibi bende anlamış değilim. Sadece Trabzonspor taraftarının değil, Türkiye’ deki birçok taraftarın kupanın Trabzonspor’un hakkı olduğunu düşündüğünü biliyoruz ama bu süreç hakkında kendi adıma bir fikrim yok.'' şeklinde konuştu. 

Medyada Trabzonspor takımın yıprandığına dair yer alan eleştirilerin şike süreciyle alakalı olmadığını söyleyen Alanzinho, ''O sezonda takımda çok iyi oyuncular vardı. Örnek vermem gerekirse Burak Yılmaz, Selçuk İnan gibi isimler Galatasaray’a transfer oldular. Sadece örnek verdiğim isimler değil birçok oyuncu önemli kulüplere transfer oldular. O transferlerden sonra bizim takım içinde yeni bir yapı, yeni bir formül bulma sürecine girildi. Ben bununla ilgili olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.