ŞANSAL BÜYÜKA: Kazanılan 3 şey var
- Trabzon'un ilginç bir hastalığı var. Golü atıyor ama öne geçtikten sonra her şey bitmiş gibi bir havaya bürünüyor.
- Takıma bakıyorum, fırtına gibi başlangıç. Kreatif ve tribünleri kendinden geçirecek hareketler. Ama herkes kırgın gibi. 
- Kazanılan 3 şey; 1. Haftalar sonra galibiyet alınması, 2. Colman'ın dönmesi, 3. Adrian'ın 'Ben buradayım beyler' demesi.
- Radar gibi Adrian, bir sağ kroşe, bir sol kroşe golü atıyor.
 
HAKAN ŞÜKÜR: Kadro biraz sorunlu
- Trabzon son haftalardaki başarısız performans sonrası Akhisar gibi zayıf takım karşısında kreatif oyuncularla maça başladı. Bu, sonuç verdi. Colman uzun aradan sonra oynadı, Adrian üst üste şans buldu. İkisi de başarılı oldu, bunlar artılardı. 
- Bu kadar kreatif oyuncuyu idare edebilecek savunma lazımdı. Bu nedenle 2. yarıya değişiklikle başlanmalıydı. Janko'nun yerine Yasin, Soner girerdi. 
- Colman bu takım için çok önemli, arkasından Adrian, Sapara gibi oyuncular geliyor.
- Trabzonspor'da golcü eksikliği var. Burak'tan ziyade Umut eksikti. Umut Trabzon'da çok da kabullenilmemişti. 
- Bazen oyuncuları antrenörü kahraman yapar. Bazen yere batırır. Aynı antrenör aynı kadro ile bazen başarı yakalayamaz. Bazen antrenörlere fazla yük veriyoruz. Karşılık alamadığımızda da onlar üzerinden feveran ediyoruz. Güneş ve Terim gibi.
- Sorunlu demeyeyim ama sıkıntılı kadro var. Bu belki o yöreden kaynaklanıyor, belki oyuncuların biraz kaçmalarından dolayı oluyor veya sorumluluk almayı sevmeyenler çok.
 
TÜMER METİN: TS'de santrfor olmak!
- Colman'ın dönüşü Şenol Hoca'yı teknik çözüme itti. Son 2 maçtaki trajik kayıplar, Trabzonspor'un taktiğini değiştirdi.
- Sistem olarak 4-1-3-2 oynadılar. Üçlü orta saha, önlerinde Halil-Janko, 6. dakikada 2-0'ı bulduktan sonra işin savunma tarafı önemliydi. Özellikle 2. yarıda alınacak bir önlemle Akhisar'ın baskısı önlenebilirdi. 
- Adrian'ın üçüncü ve muhteşem golü oyunu tamamen koparttı. 2-1'den sonraki telaş da son haftalarda kaybedilen puanlar ve ligdeki sıralamada geride kalınması nedeniyle yaşandı.
- Şu anda Trabzon'un santrforu olmak F.Bahçe'nin santforu olmaktan daha zor. Zaten Burak Yılmaz'dan sonra kim gelse bu zorluğu yaşayacaktı.
Editör: TE Bilişim