Ajansspor’dan Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Kazmaz,”Trabzon halkını bir kenara koyuyorum. Ama bugün takım halinde bir şike yapıldı. Temiz futbol diye bağıranlar bunu iyi bilsinler. Trabzonspor şike yapmıştır. Rizespor bunu hiçbir zaman unutmayacaktır” diyerek tepki gösterdi.

“Trabzon halkı şikecilerden kurtulsun”

İki kulüp arasında yıllardır süren bir dostluk ve rekabet olduğunu söyleyen Kazmaz, ”Trabzon halkı, bu şikeci takımdan hesap sormalıdır. Yoksa bu bahsettiğimiz kardeşlik bozulur. Trabzon halkına sesleniyorum! Bu şikeci Muharrem Usta ve yöneticilerden, takımdan kurtulun. Lafım Trabzon halkına değildir. Ak ile karayı ayırıyorum” dedi.

“Bu olayı TFF’ye taşıyacağım”

Trabzonspor ve Bursaspor’un son haftalardaki performansının ortada olduğunu söyleyen Rizesporlu yönetici, ”Ben bu konuyu TFF’ye taşıyacağım. Milyonlarca insan neyin ne olduğunu gördü. Bir durum tespiti yaptıracağım. Ayrıca ceza alacağımı bile bile bu açıklamaları size yapıyorum. Ajansspor ve Radyospor aracılığıyla herkes bilsin ki Türk sporuna bugün bir kara leke düştü. Yazık ettiler. Oysa ki spor barış ve dostluktur. Bizler yıllardır bunu savunuyoruz” açıklamasını yaptı.

“Bu şike ile Fenerbahçe’nin kupası tescillendi”

Trabzonspor’un kendisiyle çeliştiğini düşündüğünü söyleyen Kazmaz, ”Trabzonspor yıllardır Fenerbahçe’ye şikeci diye bağırıyordu. Kimse bana hikaye anlatmasın. Bursaspor iyi oynadı da bizi yendiler demesin. Şikeyi Trabzonspor yaptı. Bu şike ile de Fenerbahçe’nin kupası bence tescillenmiştir. Bunu yapanlar bedelini ağır şekilde ödemeli” ifadelerini kullandı.

“Trabzon halkını bu işten ayırıyorum”

Kendi performanslarını da değerlendiren Rizespor yöneticisi avukat Kazmaz, ”Talihsizlikler yakamızı bırakmadı. Sakatlıklar yaşandı, olumsuzluklar yaşandı. Biz sonuna kadar mücadele ettik. Fakat ; Trabzonspor’un yaptığı ortadadır. Tekrar altını çiziyorum, Trabzon halkına hiçbir lafım yok. Ama şike yapan yöneticilerden, teknik heyetten ve futbolculardan kurtulmalılar.” yorumunda bulundu.

Hikmet Karaman takımda kalacak mı?

Öte yandan Remzi Kazmaz teknik direktör Hikmet Karaman’ın takımın başında kalıp kalmayacağı konusunda ise ”Hikmet Karaman’ın durumu görüşülecek. Zannediyorum önümüzdeki günlerde durum netleşir. O zaman daha net konuşabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Ajansspor