Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Trabzonspor’un her zaman hedefleri olan bir kulüp olduğunu, 9. kez Türkiye Kupası’nı müzelerine götürmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası’nı ciddiye aldıklarını, önlerindeki her karşılaşmanın önemli olduğunu belirtti. Trabzonspor olarak kupayı müzelerine getirmek istediklerini ifade eden Çubukçu, "Trabzonspor, hedefsiz olmaz. Her zaman hedefleri olan bir kulüptür. 9. kez kupayı kazanmak için mücadele edeceğiz." dedi.

Çubukçu, grupta Atiker Konyaspor, Kızılcabölükspor ve Gümüşhanespor ile karşılaşacaklarını dile getirerek, "Rakiplerimiz için bir ayırım yapmıyoruz. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Hedefimiz doğrultusunda bu gruptan çıkacağımıza inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Beşiktaş maçı

Ligde hafta sonu Beşiktaş ile oynayacakları maçı düşündüklerini belirten Çubukçu, bu karşılaşmadan da iyi bir sonuçla ayrılmak istediklerini kaydetti. Çubukçu, Beşiktaş ile Vodafone Arena’da karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Galatasaray maçından galibiyetle döndük. Hedefimiz İstanbul deplasmanında bir kez daha taraftarımızın yüzünü güldürecek bir sonuç elde etmek olacaktır." diye konuştu.

8 kupa şampiyonluğu

Bordo-mavililer, ikişer kez Beşiktaş ve Gençlerbirliği, birer kez de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor ve Fenerbahçe karşısında finalleri kazanarak tarihinde 8 kez Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı. İlk kez 1976-1977 sezonunda Beşiktaş karşısında kupayı elde eden Karadeniz ekibi, 1977-1978 sezonunda Adana Demirspor, 1983-1984 sezonunda Beşiktaş, 1991-1992 sezonunda Bursaspor, 1994-1995 sezonunda Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Gençlerbirliği, 2009-2010 sezonunda da
Fenerbahçe karşısında kazanarak 8 kez Türkiye Kupası’nı müzesine götürmüştü.
Editör: TE Bilişim