Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesinin ardından, hedef olarak elinde Spor Toto Süper Lig kalan Trabzonspor'a deplasmanda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçında fırsat doğdu.

Bordo-mavililerin Avrupa kupalarına katılma yolundaki rakipleri İstanbul Başakşehir ve Bursaspor'un puan kaybettiği haftada Trabzonspor deplasmanda oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılması halinde puanını 40 yapacak ve 4. sıraya yerleşerek Avrupa kupaları yolunda önemli bir adım atmış olacak.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında İstanbul Başakşehir evinde Torku Konyaspor ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı ve 39 puanda kaldı. Bursaspor ise deplasmanda Eskişehirspor ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı ve 8 puanda kaldı.

Maç eksiği ile 37 puanda bulanan Trabzonspor yarın Mersin İdmanyurdu karşısında sahadan 3 puanla ayrılması halinde iki rakibinin önüne geçerek 40 puanla 4. sıraya yerleşecek. Galatasaray'ın, Fenerbahçe karşısında puan kaybetmesi durumumda ise Trabzonspor zirve ile arasındaki puan farkını 11'e indirmiş olacak.