Ordu galibiyeti rahattı fakat alttaki takımlarla puan farkının az olması, tehlikenin henüz geçmediği gerçeğini gözler önüne seriyor. Bu nedenle her maça iyi konsantre olmak gerekiyor.

Ordu Zaferi Güzel Ama!
Trabzonspor’un pazartesi günü Eskişehirspor ileoynayacak. Bordo-Mavililerin, Orduspor’u 1-0 mağlup ederek, bu ekiple puan farkını 8’e çıkarması camiayı rahatlatmıştı.

Herkes, ‘Kümeye düşme tehlikesi artık bizim takım için geçerli değil’ şeklinde düşünmeye başladı. Ancak kazın ayağı hiç de öyle değil. Çünkü Süper ligde kalan 5 maçta, köprünün altından çok suların akabileceği ve Bordo-Mavililerin yine kritik bir sürecin içine girebileceğinin altı çiziliyor.
 
Ölüm Bölgesi İle 5 Puan
Çünkü Mersin’in küme düşmesinin neredeyse kesinleştiği ligde, Orduspor’un da 29 puana sahip olması bir rahatlık oluşturmuş olabilir fakat Akhisar’ın, Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup ederek, puanını 32’ye çıkarması ortamın güllük-gülistanlık olmasını engellediği de unutulmaması gerekiyor. Bordo-Mavili ekibin alt basamaklarında yer alan takımlardan Sivas ve Gaziantep’in 36, Elazığ’ın 35, Karabük’ün 34, İstanbul BB’nin da 33 puan gibi bir birine yakın olması dikkat çekiyor.

Sonuna Kadar Savaş !
Bu tablo bile Süper Lig’in alt sıralarındaki tüm dengelerin her an değişebileceği gerçeğini gözler önüne seriyor. Bu nedenle Eskişehirspor maçı başta olmak üzere, tüm maçlarda, takımın en küçük bir konsantrasyon kaybına uğramadan mücadele etmesi, taraftarların yine tüm maçlarda takımlarının yanında yer alması, camianın birliktelik havasını sürdürmesi gerektiğinin altı çizildi. Özellikle yönetim ve teknik kadronun da dikkatli olması konusunda da uyarı yapıldı.